CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:
"Üretimin her alanında kadının varlığını kabul eden bir yaklaşıma ihtiyaç var. Eğitimde de biz varız, yemekte de biz varız, fabrikalarda da biz varız"

İZMİR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, kadınların daha fazla üretime dahil edilmesi gerektiğini belirterek, "Eğitimde de biz varız, yemekte de biz varız, fabrikalarda da biz varız" dedi.

Çeşme Kadın Girişimi İşletme ve Üretim Kooperatifi (ÇEŞKA) üyeleriyle bir araya gelen Böke, toplantıda yaptığı konuşmada, güzel bir Türkiye için kadın girişimcilerin çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Kadınların üretime daha fazla dahil olmasının yollarını açmak gerektiğini söyleyen Böke, "Hedefimiz üretimi hep birlikte yapan bir Türkiye. Üretimin her alanında kadının varlığını kabul eden bir yaklaşıma ihtiyaç var. Eğitimde de biz varız, yemekte de biz varız, fabrikalarda da biz varız" diye konuştu.

ÇEŞKA Başkanı Berna Güler ise kuruluş aşamasında yoğun bürokratik engellerle karşılaştıkları için 9 ay sonra faaliyete geçtiklerini belirterek, "Kadınlarımız ürettikleri ürünleri pazarlarda satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kooperatifimiz halkla bütünleşmiş durumda faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca CHP Kadın Kollarındaki arkadaşlarımızın da bu çalışmalarımızda büyük katkıları var. Burada önemli olan kadınlarımızın bir araya gelmesiydi, el ele vermesiydi. Bu birlikteliğimizi başardığımızı sanıyorum" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ve partililerin de katıldığı sohbet toplantısında Böke'ye ebru sanatıyla yapılmış ipek bir fular hediye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.