CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Antalya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Antalya'da
Böke:- "Kadına şiddet vardır ve CHP'nin kırmızı çizgisi kadına şiddete 'dur' demektir"

ANTALYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, uğradıkları şiddet nedeniyle kadınların hayatının gittikçe zorlaştığını belirterek, "Kadına şiddet vardır ve CHP'nin kırmızı çizgisi kadına şiddete 'dur' demektir" dedi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından Muratpaşa ilçesindeki Çağlayan Spor Salonunda düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğine katılan Böke, kadınlar ve emekçilerin her gününü kutlanacak şekilde yaşamasını istedi.

Özellikle kadınlar için kutlanacak günlerinin kalmadığını belirten Böke, "Kadınlar için hayat gittikçe zorlaşıyor. Biz hayatın ince detaylarını gören, o ince detayları gördüğü için de acıyı daha çok hisseden insanlarız. Şimdi bize düşen görev, kutlanacak emekçi kadınlar günleri inşa etmek" diye konuştu.

Böke, kadınlarla erkeklerin eşit olamayacağını söyleyenlere karşı kendilerinin de yüksek sesle tam tersine "kadınla erkek eşittir" dediklerini bildirdi.

Bazı iktidar temsilcilerinin "Kadına şiddet yoktur, bu normal bir şeydir, büyütmeye gerek yok" dediğini iddia eden Böke, "Kadına şiddet vardır ve CHP'nin kırmızı çizgisi kadına şiddete 'dur' demektir. Bizim verilecek büyük bir mücadelemiz var. Yeniden kazanılacak bir cumhuriyetimiz var. Bu cumhuriyeti inşa etmiş olan bizlere, kadınıyla erkeğiyle yeniden görev düşüyor" ifadesini kullandı.

- "Kadına şiddet siyasi bir sorundur"

Böke, kadına şiddetin bir siyasi sorun olduğunu iddia ederek, bunun için değişmesi gerekenin siyasetin dili ve iktidar olduğunu vurguladı. İktidarın kadınları eve hapsetmek istediğini ileri süren Böke, "Bu iktidar siyaset diliyle, Türkiye'nin her yerinde kadınların canına mal oluyor. Bu iktidar 'kadın erkek eşit değildir' diyerek kadına yönelik şiddeti normalleştiriyor ve kadınların şiddetle yaşamasına neden oluyor" dedi.

Özgecan Aslan cinayetini hatırlatan Böke, kadınlar şiddetsiz ve uzun yaşasın diye Meclise "Özgecan Yasası" olarak bilinen, kadına yönelik şiddete iyi hal uygulamasının kaldırılması için bir yasa önerisinde bulunduklarına değindi. Çocuklara ve insanlarına değer veren bir iktidarın, bu yasa önerisi kimden gelirse gelsin bir an önce çıkartması gerektiğini vurgulayan Böke, ancak bu önerilerinin yasalaşmadığını söyledi.

Yarı zamanlı çalışma paketini de eleştiren Böke, sözlerini şunları kaydetti:

"Kadına şiddet sadece fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak olmuyor. Yarı zamanlı çalışma paketi çıktı. 'Kadın öncelikle annedir, iş hayatından çekilsin evinde otursun' anlamına geliyor. 'Ey işveren senin karşına bir kadın ve erkek iş için gelirse, bunlar arasından erkeği tercih et. Çünkü kadın önce annedir, yarı zamanlı çalışabilir, 3 çocuk yapacak evinde oturacak' diyorlar. Bütün imkanlar kadına ve erkeğe eşit verilsin."

Etkinliğe CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Devrim Kök ve CHP İl Başkanı Semih Esen'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.