CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Dokunulmazlıklar sadece kürsüyle kalsın. O kürsüde söylenilenler, kamusal alanda veya dışarıda konuşulsa bile suç olmasın ama onun dışındakileri kaldıralım. Olmadı kalıcı olarak 83. maddeyi değiştirelim. Ona da 'Hayır' dediler"- "(Taşeron işçiler) Sürekl

KONYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, milletvekili dokunulmazlıklarının sadece kürsüyle sınırlandırılması gerektiğini belirterek, "O kürsüde söylenilenler, kamusal alanda veya dışarıda konuşulsa bile suç olmasın ama onun dışındakileri kaldıralım. Olmadı kalıcı olarak 83. maddeyi değiştirelim. Ona da 'Hayır' dediler." ifadesini kullandı.

Budak, partisinin Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi gündeme getirdikleri asgari ücret ve benzeri konuların diğer partiler tarafından kopya edildiğini öne sürdü.

İktidarın, asgari ücretin artırılması, emekliye 2 maaş ikramiye ve taşeronlara kadroyu bu şekilde hayata geçirdiğini savunan Budak, "Bakın şimdi taşeronla ilgili 3 yıllık sözleşme yapılacak. 3 yıl sonra bir daha bakılacak. Ayrıca kamuda ve 12 ay boyunca çalışma koşulu getirdiler. Mevsimlik işçilik mesela, kamuda 6 ay çalışıyor 6 ay çalışmıyor. Bunlar bu listenin içinde yoktu. Sürekli 12 ay boyunca çalışması koşulunu getiriyorlar. Bir de sınav var tabii. Sınavların durumunu biliyorsunuz. Böyle bir şey olmaz."

- "Hala aynı noktadayız"

Budak, dokunulmazlıklarla ilgili CHP'nin 2002'den beri bir duruşunun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin iktidara gelirken verdiği sözlerin başında dokunulmazlık konusu vardı. Üstünden 14 yıl geçti. Hala dokunulmazlıklar konusunda küçük bir adım atılmadı. Biz diyoruz ki 'Kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıklar kalksın'. Bunu 2002'den beri diyoruz. O söylemimizde en ufak bir değişiklik yok. Hala aynı noktadayız. Onların getirdiği teklif, sadece 'Anayasa'nın 83. maddesini geçici olarak değiştirelim' ve 'Dosyası olan milletvekillerini görüşelim. Sonra geçici madde koyalım, sonra bunu kaldıralım.' İyi bitti, 507 dosyayı aldık, yargıladık. Bu, ertesi gün tekrar ağır suçlar işlemiş olanları kayırmak olmaz mı? Madem öyle 3 maddeyle çıktık. Dokunulmazlıklar sadece kürsüyle kalsın. O kürsüde söylenilenler, kamusal alanda veya dışarıda konuşulsa bile suç olmasın ama onun dışındakileri kaldıralım. Olmadı, kalıcı olarak 83. maddeyi değiştirelim. Ona da 'Hayır' dediler. Şu anda bu konu muğlak olarak ortada duruyor."

- Karaman'daki istismar iddiası

Karaman'daki cinsel istismar iddiasına ilişkin değerlendirmede bulunan Budak, "CHP'den arkadaşlarımız bir heyetle oraya gitti. Heyet, bir araştırma komisyonu kurulması talebiyle geri döndü. Konuyla ilgili içimiz parçalanıyor. Bu, yanlış yönlendirilen eğitim sisteminin sonucudur. Niye denetim ve kontrol yok. Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ne iş yapar? Bunların personeli denetimi neden yapmaz?" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.