CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Turizmde ayakları yere basan bir paket hazırlanmadığı için ciddi bir çöküntü yaşanıyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, turizmde ayakları yere basan bir paket hazırlanmadığı için ciddi çöküntü yaşandığını savundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın turizm politikası bulunmadığını, bu yıl 2,5 milyon Rus turistin gelmesini beklemenin "hayalcilik" olduğunu öne sürdü.

Erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 40'lık gerileme ortaya çıktığını belirten Budak, turistlerin tercihini etkilemeye dönük etkili ve özel bir kampanya yürütülmediğini kaydetti.

Açıklamasında, "Siz tercih edilmek için ne yaptınız ki turistler Türkiye'yi tercih etsin?" ifadesini kullanan Budak, hükümet sorunu doğru okuyamadığı için hazırladığı destek paketinin çözüm getirmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

Budak, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Turizm sadece otel sahiplerinin ecrimisil ödemeleri değildir. Sadece otel sahiplerini ve tur operatörlerini ilgilendiren bir konu da değildir. Ben Sayın Bakan'a sormak isterim, işsiz kalacak binlerce turizm emekçisi için ne yaptınız? Turizm bölgelerindeki esnaf için ne yaptınız? Yok saydığınız turizm çalışanları ve esnaf evlerine nasıl ekmek götürecek? Turizmde ayakları yere basan bir paket hazırlanmadığı için ciddi bir çöküntü yaşanıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.