CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"CHP, 1 Mart 2003 tezkeresinde olduğu gibi, Türkiye'yi savaşa sokacak her kararın karşısındadır" - "Terör örgütü liderlerini ülkemize davet edenlere karşı terörü toptan reddeden, pazarlık konusu yapmayan CHP’nin safı çok net bellidir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP, 1 Mart 2003 tezkeresinde olduğu gibi, Türkiye'yi savaşa sokacak her kararın karşısındadır. Terör örgütü liderlerini ülkemize davet edenlere karşı terörü toptan reddeden, pazarlık konusu yapmayan CHP’nin safı çok net bellidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "CHP safını belirlesin" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "CHP, 1 Mart 2003 tezkeresinde olduğu gibi, Türkiye'yi savaşa sokacak her kararın karşısındadır. Terör örgütü liderlerini ülkemize davet edenlere karşı, terörü toptan reddeden, pazarlık konusu yapmayan CHP’nin safı çok net bellidir. Safını belirlemesi gereken kişi, dış politikada Türkiye'nin değil de Erdoğan'ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu'nun ta kendisidir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin savaş ve terör karşıtı duruşunu, kişisel hesap ve çıkarlarına göre siyaset yürütenlerin anlayamacağını, bunu da doğal karşıladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çıkar siyaseti yürüterek cihatçı çeteleri destekleyenler için Suriyeli mültecilerin durumunun bir trajedi değil sadece bir pazarlık konusu olabilir" görüşüne yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.