CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
AK Parti Çankırı Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çankırı Kadın Kolları Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, partisinin olağan genel kurulunda ve TBMM'de yaptığı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun ülke siyasetinin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Milyonların desteğini arkasına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan hareket, sadece ona oy verenleri rencide etmedi. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetini ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce devletimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, CHP kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" dedi.

Namus ve şeref kavramlarının çok değerli olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı bu ifadelerin değerini Türkiye'de siyaset yapan her sorumlu insanın bildiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu garanti altına almak amacıyla türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında yetersizliğini örtbas etmek için hakareti seçtiğini kaydetti.

Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'na ana muhalefet partisi genel başkanlığına ve devlet adamlığına yakışır duruş sergilemesini tavsiye ediyoruz. Temel sorun, aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp, derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir. Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın süredir terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek PKK'yı Filistinlilerle bir tutan, özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye 'Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez. Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz. Devletin bekasına her türlü saldırıları yapan paralel örgütün destekçisi olmaz, milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurt dışında şikayet etmez."

Yıldırım, Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini savunduğu Kılıçdaroğlu'nu Türkiye Cumhuriyeti'nin kutsal değerlerine saygılı olmaya davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.