CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:
"Tozlanmış fezlekeler raflardan indirilirse bundan en çok Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyaset arkadaşları mağdur olur. Hodri meydan. Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" - "(Anayasa Mutabakat Komisyonu) Bir masa kurulacaksa her mas

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Tozlanmış fezlekeler indirilirse, bundan en çok Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyaset arkadaşları mağdur olur. Hodri meydan. Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yarın Soma duruşmasında ara karar verilmesinin beklendiğini ancak yeni Soma'ların yaşanmasına engel olacak bir arpa boyu yol alınmadığını belirtti.

Duruşmaya toplumun ilgisinin giderek azaldığını, son duruşmada salonun üçte birinin dolu olduğunu ifade eden Özel, "Eğer bu yalnız bırakma devam ederse, tahliyelerin devam etmesi kaçınılmazdır. Ailelerde, tutuksuz sanık kalmayıncaya kadar tahliyelerin süreceği, sonunda ailelerin ve ölenlerin suçlanacağı gibi bir kanaat var" diye konuştu.

Somalı işçilerin tazminatlarının sadece yüzde beşinin ödendiğini ve verilen sözlerin uçup gittiğini anlatan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"İşçilerin geri kalan tazminatlarının, şirket mallarının TMSF tarafından satılarak ödenmesine ilişkin kanun çıktı. Ancak sendika ile şirket arasında yapılan tazminatların ödenmesine ilişkin anlaşma gereği, TMSF bu görevini yerine getiremedi. Şirket ile Maden İş Sendikası arasında yapılan anlaşma gereği şimdiye kadar ödenmesi gereken 7 trilyonluk taksit de ödenmedi. Herhangi bir müeyyide de yok. Sendika ile gizli anlaşma yapıldı. Bunlar organize işler. İktidarın kontrolündeki sendikayla kurulan kumpas ortada."

Özgür Özel, yarın yapılacak duruşmaya herkesi davet etti.

- "Başbakan'ı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar"

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fezlekeler raflarda tozlanmasın" dediğini anımsatmaları üzerine, "Tozlanmış fezlekeler raflardan indirilirse, bundan en çok Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyaset arkadaşları mağdur olur" dedi.

CHP'lilerle ilgili 135 fezleke bulunduğunu ve bunların arasında kendilerini utandıracak, başlarını öne eğecek bir suçlama olmadığını anlatan Özel, "AK Parti'li milletvekilleriyle ilgili 350'nin üzerinde fezleke var ve insan içine çıkamayacakları, ailelerinin yüzüne bakamayacakları suçlarla karşı karşıyalar. Fezlekeler raflarda çürütülmeyecekse, bunu, AKP içinde büyük bir tasfiyeye hazırlanıldığının işareti olarak görmek lazım. Hodri meydan. Dokunulmazlık, kürsü dokunulmazlığıdır. Bunun dışındaki tüm dokunulmazlıkları herkes için kaldıralım" diye konuştu.

Erken seçime gidilmesiyle ilgili bazı değerlendirmelerin anımsatılması üzerine Özel, AK Parti içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "itibarsızlaştırıldığını, liderlik vasıflarının sorgulandığını" öne sürdü.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinin arandığına ilişkin, iktidara yakın fikir, düşün ve basın insanlarının açıklamalarının olduğunu" belirten Özel, "Başbakan'ı güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. AK Parti içinden Cumhurbaşkanı'na yakın bir grup, Genel Kurul'da Başbakan'a, Genel Başkan'a özel olması gereken ayakta alkışlamayı başkalarına da yaparak bunu gösteriyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

- "Resmi çağrı yok"

Bir soru üzerine, Anayasa Mutabakat Komisyonu'yla ilgili Meclis Başkanı'ndan kendilerine yapılan resmi bir çağrı olmadığını açıklayan Özel, "Masayı deviren, masanın tekrar kurulma şartlarını ortaya koymalı. Bir masa kurulacaksa, her masa gibi o masa da 4 ayaklı olacaktır. Anayasanın ilk dört maddesi o ayaklardır. O masanın tablası da parlamenter sistemdir" diye konuştu.

"Açıkta yapılan kusurun tenhada özrü olmaz" diyen Özel, Anayasanın ilk dört maddesi ve parlamenter sistemi esas alan masaya oturacaklarını bildirdi.

Bir gazetecinin "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Suriye'de ateşkeste PYD'nin de kapsam dışında tutulmasını istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Özgür Özel, şu yanıtı verdi:

"Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi dememek lazım, Nusra cephesini savunmaya geçen Cumhurbaşkanı, terörü kınayacaksa amasız, lakinsiz kınamalı. Nusra cephesine 'terörist' denildiğinde Sayın Cumhurbaşkanı 'ama, lakin' diyor."

Özel, bir başka soru üzerine de Suriye'de 27 Şubat'ta başlaması beklenen ateşkese Türkiye'nin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.