CHP İzmir Milletvekili Sertel:

CHP İzmir Milletvekili Sertel:
"Türkiye'de İzlanda nüfusu kadar atanamayan öğretmen var. Son yaptığımız araştırmada 300 binin üzerinde öğretmen varken, 30 bin öğretmen ataması yapıldı"

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Türkiye'de İzlanda nüfusu kadar atanamayan öğretmen var. Son yaptığımız araştırmada 300 binin üzerinde öğretmen varken, 30 bin öğretmen ataması yapıldı'' dedi.

Sertel, atanamayan bazı öğretmenlerle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün 30 bin öğretmenin atamasının yapıldığını eleştirerek, "Türkiye'de İzlanda nüfusu kadar atanamayan öğretmen var. Son yaptığımız araştırmada 300 binin üzerinde öğretmen varken, 30 bin öğretmen ataması yapıldı. Üstelik bu rakam seçim döneminde söz verilmesi nedeniyle, 30 bin" diye konuştu.

Atanamayan öğretmen sayısının giderek artacağını iddia eden Sertel, gelecek yıllarda bu rakamın daha da yükseleceğini vurgulayarak, 400, 500 binlere ulaşacağını kaydetti.

İşsiz öğretmenlerin büyük sorun yaratacağını anlatan Sertel, "Eğitim sisteminde bugün 'öğretmen olamazsın' demiyorlar. 'Sen öğretmen olursun, mezun da olursun ama AK Parti iktidarında öğretmen olarak atanamazsın' gerçeği ortaya çıkıyor. Bunu aşmak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

13 yıldır atanamayan Malatya İnönü Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu ve 4 çocuk babası Ramazan Gezer de yaptığı konuşmada, bir gecekondu da yaşadığını ve geçimini kağıt toplayarak sağladığını belirtti.

Gezer, lisansüstü eğitimi de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.