CHP Muğla Milletvekili Demir:

CHP Muğla Milletvekili Demir:
"Diyarbakır'daki incelemelerimizi rapor olarak TBMM Başkanı'na sunduk. TBMM neden denetleme görevini yapmıyor? TBMM'yi tekrar göreve davet ediyoruz, vereceğimiz bir dilekçeyle bu sorumluluğu hatırlatmak istiyoruz"

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Diyarbakır'da yaptıkları incelemeleri, rapor olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sunduklarını ancak TBMM'nin bu konuda hiçbir şey yapmadığını savunarak, "TBMM neden denetleme görevini yapmıyor? TBMM'yi tekrar göreve davet ediyoruz, vereceğimiz bir dilekçeyle bu sorumluluğu hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Demir, CHP Sağlık Komisyonu üyeleriyle parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'dan sonra Güneydoğu'da yaşanan gelişmelere değinerek, olaylarla birlikte anaların gözyaşının sel olduğunu, herkesin yüreğinin yandığını söyledi.

Demir, 3 binin üzerinde göçmenin Akdeniz'de boğulduğunu anımsatarak, Türkiye'nin, Asya ile Avrupa arasında bir ölüm köprüsü olduğunu öne sürdü. Demir, "Böyle bir süreçte birçok tarihi olaylar yaşanıyor. Kayseri kurnazlığını Başbakan, başarı olarak gösteriyor. '3 milyar dolar daha aldık, vize muafiyeti gelecek' diyor. Ama bu canların karşılığı olur mu?" dedi.

CHP olarak doğuya gittiklerini, olayları incelediklerini anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"CHP gitmeyecek de kim gidecek? Oraya komisyonlar gönderecek olan bir tek parti var, CHP. Diyarbakır'da Sağlık Komisyonu olarak, olayları detaylı inceledik, 'bunu Meclis Başkanı'na iletelim' dedik. TBMM Başkanı, 38 gün sonra komisyonumuza randevu verdi. Raporu götürdüğümüzde bu sitemimizi ilettik. Kendisi 'milletvekilleri bekletilmez, hemen randevu verilmesi gerekirdi' diyerek sitemimizi kabul etti. Bu rapor sonrasında, TBMM'nin, Türkiye'de yaşanan hukuk dışı uygulamaları, can kayıplarını önlenmesi için bir irade koyması gerektiğini komisyon olarak ilettik. TBMM'nin herhangi bir çaba içinde olmadığını, bizim raporlarımızın doğruluğunu inceletme gayretinde olmadığını gördük. CHP, komisyon oluşturuyor, rapor yazıyor, TBMM'ye iletiyor, TBMM bu konuda hiçbir şey yapmıyor. İnsan Hakları Komisyonu yok mu, bir alt komisyon oluşturamaz mı, bunlar doğru mu, değil mi inceleyemez mi? TBMM neden denetleme görevini yapmıyor? Sadece CHP mi yapacak? TBMM'yi tekrar göreve davet ediyoruz, vereceğimiz bir dilekçeyle bu sorumluluğu hatırlatmak istiyoruz."

Demir, bütçe maratonundan sonra en önemli sorunun terör, dünyada en önemli sorunun da sığınmacı sorunu olduğunu vurgulayarak, bu konunun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 6 saat pazarlık yapmasıyla çözüleceğine inanmadığını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Kayseri'nin, çalışkan, emeğin değerini bilen, ülkesine, memleketine hizmet eden bir şehir olduğunu belirterek, "kurnazlıkla" anılmasına alındığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.