CHP Muğla Milletvekili Üstündağ:

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ:
"İstanbul'da 480 park alanı, toplanma alanı olarak ilan edilmişti. Şimdi bunların yarısından fazlasına gökdelenler, rezidanslar, AVM'ler dikildi. Bizim gündemimiz deprem tehlikesi iken birilerinin hedefi kar elde etmek. İşte depreme hazır olmayışımızın as

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, İstanbul'daki deprem riskine dikkati çekerek, "İstanbul'da 480 park alanı, toplanma alanı olarak ilan edilmişti. Şimdi bunların yarısından fazlasına gökdelenler, rezidanslar, AVM'ler dikildi. Bizim gündemimiz deprem tehlikesi iken birilerinin hedefi kar elde etmek. İşte depreme hazır olmayışımızın asıl sebebi bu rant devşirme anlayışı" dedi.

Üstündağ, TBMM'de deprem tehlikesi ve alınması gereken önlemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

AFAD'ın depremle ilgili çalışmalarında kullandığı sloganlardan birinin "Hazırsanız korkmazsınız" olduğuna işaret eden Üstündağ, "Peki hazır mıyız da korkmayalım?" diye sordu.

Üstündağ, "İstanbul'da toplanma merkezi olarak ilan edilen alanları AVM yaparsanız, yapılan zemin etütlerinde yerleşime uygun olmayan alanları imara açarsanız ki hadi açtınız deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik hükümlerine uygun yapı yapmazsanız hazır değilsiniz ve korkmaktan başka da çare yoktur" ifadesini kullandı.

1900 yılından bu bana Türkiye'de meydana gelen depremlere ilişkin haritayı da kürsüden gösteren Üstündağ, seçim bölgesi Muğla il sınırı içinde kalan bölgenin yüzde 99'unun birinci derece, yüzde 1'inin ise ikinci derece deprem bölgesi olduğuna işaret etti. kentin özellikle yaz aylarında artan nüfusuna da dikkati çeken ve olası bir depremin etkilerinin büyük olacağını belirten Üstündağ, Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm tesislerinin depreme uygun hale getirilmesi yönünde çalışma yapmasını istedi.

Depremlerin bilgili ve hazır olmayı gerektiren bir doğa olayı olduğunun altını çizen Üstündağ, "Ülkemiz yakın tarihte büyük deprem afetleriyle karşılaştı ve hazır bulunuşluktan sınıfta kaldı. Binlerce insanımızı depreme değil, depreme dayanıklı olmayan binalara kurban verdik" dedi.

Etkin bir yapı denetimi konusunda ilgili bakanlıkları göreve çağıran Üstündağ, İstanbul'un içinde bulunduğu deprem riskine de vurgu yaptı.

Üstündağ, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 480 park alanı, toplanma alanı olarak ilan edilmişti. Şimdi bunların yarısından fazlasına gökdelenler, rezidanslar, AVM'ler dikildi. Buralar halka aitiken ne oldu? Buralardan rant devşirilip, birileri daha da zengin edildi. Bizim gündemimiz deprem tehlikesi iken birilerinin hedefi kar elde etmek. İşte depreme hazır olmayışımızın asıl sebebi bu rant devşirme anlayışı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.