CHP TBMM Grubu basına kapalı toplandı

CHP TBMM Grubu basına kapalı toplandı
Toplantıda 2016 yılı bütçesi, Suriye'deki gelişmeler ve askeri hareketlilik konuları ele alındı

TBMM (AA) - CHP TBMM Grubu'nda, 2016 yılı bütçesi, Suriye'deki gelişmeler ve askeri hareketlilik konuları görüşüldü.

CHP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında basına kapalı toplandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazetecilerin sorusu üzerine, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

Her çarşamba kapalı grup toplantısı yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Özel, bugün 3 sunum yapıldığını kaydetti.

Özel, partisinin İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmelerinin nasıl geçtiğini, Genel Kurul'a gelen bütçede CHP'nin hangi noktaları ön plana çıkarması gerektiğini söylediğini belirtti.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, Suriye'deki ve Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri aktardığını anlatan Özel, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in ise sınır hattındaki askeri hareketlilik, Türkiye'nin geçmiş tecrübelerini ve askeri kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştığını dile getirdi.

Öztürk Yılmaz da gazetecilerin sorusu üzerine, grupta yaptığı sunuma ilişkin bilgi verdi.

Yılmaz, ABD ile Rusya arasında pazartesi mutabık kalınan, Suriye'de düşmanlıkların durdurulması mutabakat metni çerçevesinde bilgilendirme yaptığını belirtti. Yılmaz, olası gelişmeler, Türkiye'yi bekleyen zorluklar, metnin arazide uygulanmasının zorluklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu kaydetti.

Dursun Çiçek de güvenlik stratejisinin oluşturulması konusunda son dönemde Genelkurmay Başkanı'nın devreye girdiğini, doğru politikalar yönünde Türkiye'nin adımlar attığını ortaya koyduklarını söyledi.

Suriye'deki Kürtlerin korunmasını, barış, huzur içinde yaşamasını istediklerini, bunu desteklediklerini vurgulayan Çiçek, ancak toprak işgal ederek, Akdeniz'e doğru genişleyerek, Türkiye'nin Ortadoğu ile hava, kara irtibatının kesilmesine karşı olduklarının altını çizdi. Çiçek, CHP olarak buna izin verilmesinin yanlış olacağını düşündüklerini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.