CHP'den "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporu

CHP'den "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporu
Raporun ön sözünü yazan Genel Başkan Kılıçdaroğlu: - "AKP yönetiminde geçen 14 yılda ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye'nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği art

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP yönetiminde geçen 14 yılda, ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye'nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği artarak büyümüştür" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP tarafından hazırlanan, ülke ekonomisinin ele alındığı, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık rapor, parti örgütlerine gönderildi.

Raporun ön sözünü yazan Kılıçdaroğlu, siyasetin bir görevinin de halkın nesnel gerçekliği doğru bir şekilde algılamasını sağlamak, objektif verilere ulaşarak, ülkenin gerçek durumu hakkında bilgi sahibi olarak karar vermesine yardım etmek olduğunu belirtti.

Bu görevin, özellikle halkı yanıltmaya, objektif verileri çarpıtarak bir kanaat oluşturmaya ve gerçeklere değil, algı yönetimine dayalı toplumsal kabul aramaya mecbur kalan baskı rejimlerde daha açık ortaya çıktığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, bu gibi durumlarda, halkın gerçeği algılamasının, toplumun geleceğini şekillendirecek temel unsur olacağını ifade etti.

Çalışmanın, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu 14 yılın bir dönemine ait resmi rakamlar ve verilerden oluştuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bir grup bilim adamı ile hazırlanan raporun, iktidarın ürettiği yanılsama ile "Gerçek Türkiye"nin ne kadar farklı olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"AKP yönetiminde geçen 14 yılda, ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye'nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği artarak büyümüş ve Türkiye'nin üretim gücü aynı düzeydeki ülkelere göre azalmıştır. Bugün ülkemiz orta gelir ve orta teknoloji tuzağına sıkışmış, yeni bir ekonomik model ihtiyacı içerisindedir. Partimiz bu ihtiyaç doğrultusunda, çağdaş dünyanın gerçeklerine uygun, geleceği inşa edecek yeni bir ekonomik kalkınma modeli sunmaktadır. Demokrasi ve eğitim alanında yapısal bir dönüşümü de içeren bu model ile Türkiye katma değeri yüksek ürünler üreten bilgi toplumuna geçişi sağlayacak, rakipleri ile arasındaki farkı kapatacak, potansiyelini tam olarak kullanarak insani gelişmişlik sıralaması bakımından ilk 20 ülkeden biri olma hedefine ulaşacaktır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yazısının sonunda çalışmayı hazırlayanlara teşekkür ederek, Türkiye'nin algı yönetimi ile değil, objektif veriler, akıl ve mantıkla yönetildiği aydınlık günlere ulaşması temennisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.