Chp'den şok itiraflar

Chp'den şok itiraflar
Seçim hezimetinin ardından CHP'de yapılan hezimet toplantılarında Gezi Ayaklanması ve FETÖ'ye verilen desteğin oyları düşürdüğü tespiti yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fırat Kozok’un haberine göre 1 Kasım seçimlerinin ardından iç muhasebesini yapmayı sürdüren CHP yönetimi, bu hafta seri MYK’lerle sonuçları yorumlamaya devam edecek. Geçen haftaki toplantılarda yapılan en çarpıcı değerlendirmenin, CHP’nin oylarınınCumhuriyet Mitingleri, Gezi süreci veFethullahçı Terör Örgütü’nün 17/25 Aralık darbe girişimleri nedeniyle düştüğünün ifade edilmesi olduğu öğrenildi. Bu değerlendirmeyi ileten MYK üyesinin, her üç olayın da Ak Parti seçmenini, partileri etrafında konsolide ettiğini anlattığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre bir parti kurmayı, 2007’de yaşanan Cumhuriyet mitingleri ile 2013’teki Gezi süreci ile aynı yılın sonunda yaşanan 17/25 Aralık FETÖ darbe girişiminin desteklenmesi partinin oylarının sabit kalmasında etkili olduğu değerlendirmesini iletti. Aynı kurmayın, “Bu olaylar nedeniyle hükümet partisine oy veren seçmen, kendi partisine daha sıkı bağlandı ve bu üç olay seçmen geçişkenliğini azalttı” değerlendirmesinde bulunduğu belirtti. Toplantıda sahiplenilmeyen yoruma, herhangi bir MYK üyesinin itiraz etmediği öğrenildi.

Toplantılarda, partinin 1 Kasım seçimlerine giden süreçte en büyük hatalarından birinin milletvekili listesini değiştirmemek olduğu yorumu da sıklıkla dile getirildi.

KURULTAY ÇAĞRISI

CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan, çoğu eski 42 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. CHP eski Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, olağanüstü kurultay isteyenlerle birlikte, Ankara Park Otel’de basın toplantısı düzenledi. CHP’nin hiçbir sıçrama yapamadığını, son 5 yıldaki 6 seçimde başarılı olamamasının “hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini” dile getiren Alçın, “Tüm partililerimizde ve halkımızda umut, heyecan ve güven yaratılmalı, örgütlerimiz güçlendirilerek yönetimde yeniden söz sahibi yapılmalı, parti içi demokrasi daha da yükseltilmeli ve partimizin sol, sosyal demokrat, halkçı ve devrimci çizgisi öne çıkarılmalıdır. Ancak bütün bunların mevcut liderlik ve yönetim tarafından başarılabileceğine Cumhuriyet Halk Partililer’in artık inancı kalmamıştır. Bu nedenle yapılması gereken ilk şey hiç zaman geçirmeksizin bir an önce olağanüstü kurultaya gitmektir” dedi.

Bütün delegelere ulaşarak kurultayı toplamaya çalışacaklarını dile getiren Alçın,“Kurultay delegelerinin yarısından bir fazlasının imzasını toplamak üzere yola çıkacağız” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.