CHP'li Gaytancıoğlu:

CHP'li Gaytancıoğlu:
"AK Parti'nin tarım politikası iflas etmiştir. AKP Türkiye'yi yönetemediği gibi Türk tarımını hiç yönetememektedir"

TBMM (AA) - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "AK Parti'nin tarım politikası iflas etmiştir. AKP Türkiye'yi yönetemediği gibi Türk tarımını hiç yönetememektedir" dedi.

Gaytancıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin et ve süt politikasını eleştirdi.

Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle bugün süt fiyatlarının düşüklüğünün, et fiyatlarının ise yüksekliğinin konuşulduğunu dile getiren Gaytancıoğlu, 2008'de yaşanan durumun daha da kötüsünün yeniden yaşandığını söyledi. Gaytancıoğlu, "AKP et ve sütte bir türlü istikrarı yakalayamamıştır" dedi.

Süt fiyatının Trakya bölgesinde 1 lira 10 kuruşun altına düştüğünü, Anadolu'da da 90-95 kuruş civarlarında olduğunu belirten Gaytancıoğlu, bir ineğin günlük maliyetiyle verdiği sütün fiyatının hemen hemen aynı, hatta altında olduğunu öne sürdü.

Etin raflara geldiğinde kilogram maliyetinin 38 lira olduğunu, 30 liranın altında kıyma satılmasının mümkün olmayacağını savunan Gaytancıoğlu, "Et bu kadar pahalı, süt fiyatı bu kadar düşük olursa bu hayvanlar 2008 yılında olduğu gibi kesime gider. Bu sefer de seneye süt açığı olur. AK Parti'nin tarım politikası iflas etmiştir. AKP Türkiye'yi yönetemediği gibi Türk tarımını hiç yönetememektedir" diye konuştu.

Sıfır faizle desteklenen işletmelerin iflas ettiğini dile getiren Gaytancıoğlu, tarıma yeterli desteklemenin yapılmadığını öne sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.