CHP'li İrgil'den Bakan Ramazanoğlu'na tepki

CHP'li İrgil'den Bakan Ramazanoğlu'na tepki
"Bir kadın, bir anne olarak bakanın çocuklara göstermesi gereken hassasiyet ve öncelik bu mu?"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, Karaman'daki istismar iddiasına ilişkin açıklamasını, "Bir kadın, bir anne olarak bakanın çocuklara göstermesi gereken hassasiyet ve öncelik bu mu?" diye değerlendirdi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ramazanoğlu'nun açıklamasının, talihsizlikten öte olduğunu savundu.

"Bir kadın, bir anne olarak bakanın çocuklara göstermesi gereken hassasiyet ve öncelik bu mu?" diye soran İrgil, Razamanoğlu'nun bu açıklamasının, "Zaytung haberi gibi" olduğunu öne sürdü.

İrgil, şunları kaydetti:

"Bir kereden bir şey olmazsa, o halde bir kere de bir suçun karşısında insanlığın, vicdanın yanında yer alın. Twitter kullanıcı adı, 'Ben 1 kulum' olan Sayın Bakan'ın, mahallesini koruma çabasının bu kulluğundan mı kaynaklandığını irdeleyecek değiliz. Ancak 'bir kere' diyerek, mahallesini korumaya çalışırken vicdanları yaraladığını da mı hiç düşünmedi? Çünkü bir kişi dolandırıldığında, bir kişi öldürüldüğünde, bir kişiye tecavüz edildiğinde, o bir kişinin birilerinin her şeyi olduğunu düşünebilseler keşke. 45 çocuğa yaşattıkları nedeniyle 600 yıl hapis cezası istenen öğretmenin davasının yakından takipçisi olacağımız gibi 'çocuklara cinsel istismara sıfır tolerans' diyen Sayın Bakan'ın da bundan sonra ne zaman bu toleransı göstereceğinin takipçisi olacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.