CHP'li Kart: Konya Öğretmenevi'nde Oyun Salonu Niçin Kapatıldı?

CHP'li Kart: Konya Öğretmenevi'nde Oyun Salonu Niçin Kapatıldı?
CHP'li Kart, TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Konya Öğretmenevi'nde 'okey, tavla, satranç ve briç' gibi oyunların oynandığı salonun niçin kapandığını sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Konya Öğretmenevi'nde 'okey, tavla, satranç ve briç' gibi oyunların oynandığı salonun niçin kapandığını sordu.

CHP Milletvekili Atilla Kart, Konya merkezde emekli ve çalışan öğretmenlerin Ağustos 2014 tarihine kadar kent merkezindeki öğretmenevinde oyun salonundan faydalanabildiklerini, ancak bu tarihten itibaren oyun salonunun kapatıldığını belirtti.

Kart, soru önergesinde, "Öğretmenler, kumar niteliğinde olmayan 'okey, tavla, satranç, briç' gibi oyunların oynandığı salonda zamanlarını değerlendiriyorlardı. Ortada hiçbir 'ciddi ve somut sebep' olmamasına rağmen, oyun salonu hiçbir açıklama yapılmadan sözü edilen tarihten bu yana kapatılmıştır. Öğretmenlerin, eğitim-öğretim ve sair ihtiyaçlarının giderilmesini karşılayacak yeterli salon kent merkezinde mevcut olmasına rağmen, sözü edilen oyun salonunun kapatılmış olması ve bu yapılırken 'öğretmenevinde kumar oynanıyor' söylentisinin esas alınması, binlerce öğretmeni ziyadesiyle üzmüş ve rencide etmiştir"dedi.

Yapılan uygulamanın yaşam tarzı üzerinden ayrımcılık olduğunu da belirten Kart, önergeyi şu ifadelerle tamamladı:

"Konya'nın diğer İlçelerindeki öğretmenevlerinde bu nitelikte bir uygulama olmadığı halde, Konya merkezde bu yönde bir uygulama yapılmış olması kabul edilemez bir haldir. Keyfi, maksatlı ve ideolojik bir uygulamanın denendiği anlaşılmaktadır. Öğretmenlerin salonun açılması yönündeki talepleri hakkında bugüne kadar neden bir işlem tesis edilmemiştir? Değerler ve yaşam tarzları üzerinden 'ayrımcılık' yapılması anlamına gelen bu uygulama, bundan böyle de sürdürülecek midir? "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum