CHP'li milletvekillerinden Sağlık Bakanlığı genelgesine tepki

CHP'li milletvekillerinden Sağlık Bakanlığı genelgesine tepki
CHP'li Demir:-"Sağlık Bakanlığı taşeron çalışanlarına hukuksal destek vermiyor. Bu çok büyük bir ayrımcılık, bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz"CHP Antalya Milletvekili Kara:-"AKP iktidarı sağlıkta şiddete bir çözüm üretmek noktasında uzun süre di

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Sağlık Bakanlığının yayınladığı bir genelgeyle şiddete uğrayan taşeron çalışanlarını hukuki destekten yoksun bıraktığını öne sürerek, "Sağlık Bakanlığı taşeron çalışanlarına hukuksal destek vermiyor. Bu çok büyük bir ayrımcılık, bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Demir ve CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Mecliste düzenledikleri basın toplantısında, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan "Hukuki Yardım ve Beyaz Kod Uygulaması Hakkındaki" genelgeyi eleştirdi.

İktidarın sağlık politikaları nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin her geçen gün arttığını öne süren Demir, "İktidar, hükümet ne yapsa sağlıktaki şiddeti azaltamıyor, siyasal iktidar ayrımcılığı her noktaya taşıdığı gibi sağlık kurumlarına da taşıdı. Hükümetin sağlık çalışanları üzerinde mobbing ve baskı yaptığını belirtiyor ve kınıyorum." ifadesini kullandı.

Demir, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunu taşeron çalışan sağlık personeli oluşturduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı taşeron çalışanlarına hukuksal destek vermiyor. Bu çok büyük bir ayrımcılık, bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Kara da söz konusu genelge ile Sağlık Bakanlığının çalışanları arasında ayrıma gittiğini savunarak, taşeron olarak çalıştırılan sağlık personelinin hukuki yardım alacaklar kapsamında olmadığını bildirdi.

Kara, "AKP iktidarı sağlıkta şiddete bir çözüm üretmek noktasında uzun süre direndi. Beyaz Kod sisteminin kurulmak zorunda kalması bile aslında çağ atlattıklarını söyledikleri sağlık sistemi ve Türkiye açısından utanç verici." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.