CHP'li Yedekci'den cinsel suçlarla ilgili kanun teklifi

CHP'li Yedekci'den cinsel suçlarla ilgili kanun teklifi
Yedekci, cinsel saldırı suçlarında cezaların ağırlaştırılması için kanun teklifi hazırladı

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, cinsel saldırı suçlarında cezaların ağırlaştırılması için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, TCK'da değişiklik öngörüyor. Teklif, "cinsel saldırı", "çocukların cinsel istismarı", "reşit olmayan cinsel ilişki" gibi suçlarda cezaların ağırlaştırılmasını içeriyor.

Kanun teklifine ilişkin Mecliste basın toplantısı düzenleyen Yedekci, Türkiye'deki kadınların durumunun içler acısı olduğunu ifade etti. Yedekci, "Türkiye'de son 10 yılda yüzde 1400 oranında artan kadına yönelik şiddet, aslında bir zihniyetin ürünü. Bu zihniyet, 'hamile kadın sokakta gezemez, mini etek giyen kadın tecavüze uğramayı hakeder eder' diyen bir zihniyet. Bu zihniyet, 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edebilen ve onunla evlenebilen bir zihniyet" diye konuştu.

Gülay Yedekci, "Biz bu zihniyetle kavgalıyız. Bizim bu zihniyetle sorunumuz var. Biz bu zihniyeti aşana kadar Türkiye'de kadınların, kız çocuklarının ve tüm çocuklarımızın huzurla, güvenle, keyifle yaşayabileceği ve mutlulukla bir yaşam sürebileceği bir ülke yaratana kadar mücadelemiz devam edecek" ifadesini kullandı.

Yedekci, kadına yönelik şiddetin son bulması için hazırladığı kanun teklifinin kısa süre içinde yasalaşmasını beklediğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.