Cibuti ile Somaliland arasında sınır gerginliği

Cibuti ile Somaliland arasında sınır gerginliği
Gerginliğin çözülmesi için Cibuti, Somaliland'e resmen özür dilemeyi önerdi

ADDİS ABABA (AA) - Cibuti ile Somaliland arasında geçen hafta başlayan sınır gerginliği devam ederken, Cibuti'nin sorunun son bulması için Somaliland'e resmen özür dilemeyi teklif ettiği bildirildi.

Cibuti Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Cibuti sahil güvenlik güçlerinin, geçen hafta, kaçak avlanan bir balıkçı teknesini kovalarken, Somaliland sahil güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada, bir Somaliland güvenlik görevlisini öldürmesi ile başlayan iki taraf arasındaki gerginliğin son bulmasını istediklerini belirtti.

Olaydan sonra her iki tarafın başlattığı soruşturma ise sürüyor. Somaliland tarafı Cibuti güvenlik güçlerinin Somaliland karasularına girerek olayı gerçekleştirdiklerini ileri sürüyor.

Cibuti Dışişleri Bakanlığı kaynakları, resmen özür dileme teklifinin Somaliland'e iletildiğini ve cevap beklediklerini ifade etti.

Somaliland 1991 yılında, Somali'den ayrı bir devlet olduğunu ilan etse de uluslararası kuruluşlar ve toplum, Somaliland'i Somali'ye bağlı özerk bir bölge olarak kabul ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.