Çiğ börek nasıl yapılır?

Çiğ börek nasıl yapılır?
Çiğ börek tarifi.. Çiğ börek nasıl yapılır? İşte çiğ börek yapımının püf noktaları

Çiğ börek Türk mutfağına Tatarlar'dan geçtiği söylenmektedir. Ülkemizde ise en meşhur olarak Eshişehir'de yapılan ve çok sevilen biz lezzettir. Böreğe lezzet veren kıymasının çiğden olmasıdır. Çiğ börek hamuru incecik bir şekilde açılarak hızlı bir şekilde sıcak bir yağda pişirilir. Çiğ börek yapımı esnasında dikkat edilmesi gereken hamurun yağı çekmesidir. Eğer hamur yağı çekerse böreğimiz çok yağlı olur. 

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Hamuru için:

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

ÇİĞ BÖREK YAPILIŞI

İlk önce hamuru hazırlamak için kollarımızı sıvayalım. Hamur un, tuz ve sudan oluşur. Sert bir hamur elde etmek için suyunu suyu göz kararı ile atarsak daha iyi olur.

Çiğ böreğin harcı için de orta yağlı kıymanın içine yarım soğan rendeleyip atalım. Karabiber, tuzda ekleyerek kıymamız sulansın.

Daha sonra hamuru bezelere ayırıp iyice açalım.

Bundan sonra hamurun içine kıymaları yerleştirip katlamak kalıyor. Sonrada hamurun kenarlarını kesmek.

Son olarak böreğin alt üst tarafını kızartalım. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.