Çipras: Teklifimiz sunduk

Çipras: Teklifimiz sunduk
Yunanistan Başbakanı Çipras, "Yunanistan kapsamlı bir anlaşma teklifini kreditörlerine dün akşam gönderdi, anlaşma kararı Avrupalı siyasi liderlerde" dedi.

Almanya'da gerçekleşen zirve sonrasında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’tan açıklamalar geldi.

Çipras şunları söyledi: “Yunanistan kapsamlı bir anlaşma teklifini kreditörlerine dün akşam gönderdi, anlaşma kararı Avrupalı siyasi liderlerde. İyimserim, liderlerin önerilerimize saygı duyacağına inanıyorum.” Yunan Başbakan, şu ana kadar gerçekçi önerilerde bulunduklarını ve yeterince fedakarlık yaptıklarını da dile getirdi.

BERLİN'DE ZİRVE

Almanya'nın başkenti Berlin, dün Yunanistan konusunda beklenmedik bir zirveye ev sahipliği yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, FransaCumhurbaşkanı Fransua Hollande, Avrupa KomisyonuBaşkanı Jean-Claude Juncker, IMF Başkanı Christine Lagarde ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Yunanistan ile yürütülen müzakereleri masaya yatırdı.

Liderler yoğun çalışmayı ve dirsek temasını sürdürme kararı aldıklarını açıklarken, diplomatlar müzakere sürecinin yavaş ilerlemesinden rahatsızlık duyulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.