Cizre ve Sur'daki terör saldırıları

Cizre ve Sur'daki terör saldırıları
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan iki askerin ailelerine başsağlığı diledi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, dün akşam 18.30'da Cizre Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalıştığı tespit edilen yedi bölücü terör örgütü mensubuna yapılan müdahale esnasında güvenlik unsurlarına ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, açılan ateş sonucu yaralanan iki askerden durumu ağır olanın helikopter ile hastaneye kaldırıldığı, bu askerin yapılan müdahalelere rağmen saat 21.30'da hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan, Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir askerin de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak gece 23.45'te şehit olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.