Çocuklara trafik kuralları çizgi filmle anlatıldı

Çocuklara trafik kuralları çizgi filmle anlatıldı
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, trafik kuralları anaokulu öğrencilerine çizgi filmle anlatıldı.Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, trafik kuralları anaokulu öğrencilerine çizgi filmle anlatıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Anaokulundaki 68 öğrenciye "Trafik kuralları ve polis ne yapar" isimli çizgi filmi izleterek eğitim verdiği belirtildi.

Eğitim programının çocuklara eğlendirerek öğretmek amacıyla yapıldığı da vurgulanan açıklamada, öğretmen ve bakıcı anneler gözetiminde çocukların araçta arka koltukta oturmaları gerektiği, trafik ışıkları, karşıdan karşıya geçme kuralları, yaya ve okul geçitleri gibi basit trafik kurallarının anlatıldığı ifade edildi.

Ekiplerin eğitime katılan öğrencilere sembolik "Fahri Polis Kimlik Kartı" verdiği dile getirilen açıklamada, çocuklara balon dağıtıldığı aktarıldı.

Açıklamada, çocuklara herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında en yakındaki polis ekiplerine bildirmeleri konusunda uyarı yapıldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.