Çorum'da temel atma ve açılış töreni

Çorum'da temel atma ve açılış töreni
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Eskiden milletin çalışarak, alın teri ile kazandığı paraların yüzde 86’sı faiz lobisince hortumlanıyordu. Faiz lobisini Çorum baltasıyla kestik. Bu para millete hizmete akıyor"- "Eskiden başka ülkeler istihbarat veriyord

ÇORUM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden milletin çalışarak, alın teri ile kazandığı paraların yüzde 86’sı faiz lobisince hortumlanıyordu. Faiz lobisini Çorum baltasıyla kestik. Bu para millete hizmete akıyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Çorum'da gerçekleştirilecek çeşitli yatırımların temel atma ve açılışı dolayısıyla Hürriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin sözünün eri bir hükümet olduğunu, bugüne kadar verdiği sözlerin yüzde 80’ini yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye’de artık işlerin değiştiğini, ülkenin her geçen gün büyüyüp, gelişmeye devam ettiğini anlatan Eroğlu, AK Parti iktidarından önceki dönemlerde yatırımların temellerinin atıldıktan sonra unutulduğunu, artık gerçekleştirilen yatırımların planlanan tarihten daha erken bittiğini vurguladı.

Koalisyon hükümetleri döneminde yılda sadece 3 tesisin açılabildiğini ancak AK Parti iktidarları döneminde yılda 300 tesisin açılışının yapıldığını dile getiren Eroğlu, "(Para artmadı, bu değirmenin suyu nereden geliyor) diye sorarsanız, bu para sizin, yani milletin parasıdır. Eskiden milletin çalışarak, alın teri ile kazandığı paraların yüzde 86’sı faiz lobisince hortumlanıyordu. Faiz lobisini Çorum baltasıyla kestik. Bu para millete hizmete akıyor. İlaç alamıyorduk. Bir antibiyotiği 63 liraya alıyorduk. Şimdi eczacıya sorun aynı ilaç 9 lira. İlaç lobisinin hortumları vardı. Yatırıma para kalmıyordu. Paralar emin ellerde" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olmasına rağmen ülkede istikrarın hakim olduğunu, bu istikrarın ilelebet süreceğinin altını çizen Eroğlu, "Şanlı bayrak bu topraklarda ilelebet dalgalanacak, minarelerden ezanlar ilelebet okunacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

- "Yavrum uyu, büyü, hedef 2071’ diyerek ninni söyleyin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç büyük hedefi olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Birinci hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümündeki Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına taşımak. Hedef 2023, Türkiye hazır, Çorum hazır. Diğer büyük hedef İstanbul’un Fethi'nin 600’üncü yılı olan 2053 yılıdır. O tarihte Türkiye küresel bir güç olacak. Buna şüphemiz yok. Bir diğer büyük hedef de yeni doğan küçük çocukların hedefi. İnşallah bu çocuklarımız Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını 2071'de kutlayacak. O zaman Türkiye daha büyük bir güç olacak. Analara sesleniyorum, çocukları büyütürken, uyuturken ‘uyusun da büyüsün ninni’ demeyin. ‘Yavrum uyu, büyü, hedef 2071’ diyerek ninni söyleyin. Bu milletin bu ruha, anlayışa, Çanakkale ruhuna ihtiyacı var."

Türkiye'nin geçmiş yıllarda toplu iğne dahi yapamadığını belirten Eroğlu, "Geçmişte toplu iğne yapamıyorduk. Şimdi Altay tankını, Atak helikopterini yapıyoruz. Uzayda artık biz de varız. İnsansız hava aracı var. Terörle, bunlarla mücadele ediyoruz. Eskiden başka ülkeler istihbarat veriyordu ama yanlış istihbarat veriliyordu. Artık kendi istihbaratımızın gereğini yapıyoruz. Son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadele sürecektir" diye konuştu.

- Yatırım gecikirse ceza olarak okul yapacaklar

Eroğlu, konuşmasının ardından Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Çorum’da toplam yatırım bedeli 52 milyon lira olan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temelini attı, 2 ayrı tesisin de açılışını gerçekleştirdi.

Yatırımların ihalesini kazanan firmaların yöneticilerini de platforma çağıran Bakan Eroğlu, yatırımların sözleşmelerde yer alan bitiş sürelerinde tamamlanmaması durumunda her yatırım için Çorum'a 12 derslikli okul yapılması konusunda yüklenici firmaların yöneticileriyle sözleşme imzaladı.

Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğünce vatandaşlara badem, dut ve çeşitli fidanların dağıtımı yapıldı. Fidan dağıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşandı.

- Bakan Eroğlu, engelli öğrencilerle bir araya geldi

Bakan Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreninin ardından Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Burada engelli öğrencilerden oluşan koro tarafından seslendirilen türküleri dinleyen Eroğlu, daha sonra down sendromlu çocuklarla masa tenisi ve bowling oynadı. Engelli Basketbol Takımı oyuncularıyla da sohbet eden Eroğlu, bir sporcunun sandalyesine oturarak kısa süre basketbol oynadı.

Kültür merkezi yatırımı için Belediye Başkanı Külcü’ye teşekkür eden Eroğlu, "Eskiden bu tür yatırımlar büyük bir ihtiyaçtı. Engelliler evlerine hapsolurdu, dışarı çıkamazdı. Artık sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesi 30 kat arttı. Bu da sosyal devlet anlayışına ne kadar sahip çıktığımızı gösteriyor. Engellilerimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.