Konya'daki bu levhalar, pandemiye götürüyor

Konya'daki bu levhalar, pandemiye götürüyor
 Editör
Konya'da koronavirüs pandemisinden kalan levhalar görenleri bir kaç yıl öncesine kadar dünyayı kasıp kavuran günlere götürüyor.

2020 yılında Çin'de başlayıp tüm dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19) son dönemlerde dünyanın yaşadığı en büyük salgın felaketlerinden birisi oldu.

Tüm dünya olduğu gibi Türkiye'de de pandemi sürecinde, bir çok tedbir ve kısıtlama kararı alındı. Maske zorunluluğu, sokağa çıkma kısıtlaması gibi tedbirlerden birisi de halkın yoğun olduğu cadde ve alanlar da "sigara içme yasağı" oldu.

whatsapp-image-2024-09-03-at-12-04-42.jpeg

Yasak kapsamında Konya'nın ilgili caddelerine 11.11. 2020 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca sigara içmenin yasak olduğuna dair bilgilendirme levhaları yerleştirildi.

dsc-0830.jpg

Mevlana, Amber Reis caddelerinde o günlerden kalan tabelalar bir yandan yaşananları hatırlatırken diğer yandan da aslında "sigara"nın dünyada gündelik hayatın en büyük salgını olduğunu da anlatmış oluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum