Cso Edirne'de Konser Verdi

Cso Edirne'de Konser Verdi
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında, Edirne'de konser verdi.Bahçeşehir Koleji'nin...

 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında, Edirne'de konser verdi.

Bahçeşehir Koleji'nin çok amaçlı salonundaki konserde, Şef Rengim Gökmen'in yönetimindeki orkestraya piyanist İdil Biret eşlik etti.

CSO, yaklaşık 2 saat boyunca dünya klasiklerini ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği eserlerden olan "Bülbülüm Altın Kafeste", "Selanik" ve "Çökertme" türküleri de müzikseverlere sunuldu.

Müzikseverler, konserin sonunda orkestrayı uzun süre ayakta alkışladı.

Rengim Gökmen, Edirne'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, konsere gösterilen ilgiye teşekkür etti. CSO'nun sadece Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen sanat kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Gökmen, temelleri 1826'da İstanbul'da atılan orkestranın, Atatürk'ün kararıyla 1924'te Ankara'ya taşındığını anlattı. 

Piyanist Biret ise Edirne'ye ikinci kez geldiğini, burada sıcak, ilgili ve kaliteli dinleyiciyle karşılaştığını söyledi.

Burada daha fazla konser olmasını temenni eden Biret, "Bundan önce Londra'da bir konsere çıktım. Burada hem konser verdik, hem banda alıp plak yaptık. Bunu da büyük bir konsantrasyonla tamamladık. Bundan sonra Adana ve İzmir'deki konsere katılacağım. Yeni plaklarım da çıkacak. Öte yandan, 30 Kasım'da Lütfü Kırdar'da Yaşar Kemal Beyin anısına güzel bir konserde çalacağım" dedi. 

Türkiye'de yetenekli piyanistlerin yetiştiğini vurgulayan Biret, "Dinleyici yeterli olmadığı için bu gençler konser verme imkanı bulamıyor. Konserlerin aktif şekilde devam etmesi gerekiyor. Üniversitelerde gençlere daha fazla konser imkanı tanınması gerekiyor çünkü dinleyici çok önemli. Dinleyici isterse insan gidip çalıyor. Dinleyicinin bizim yaptığımız müzikten çekinmemesi lazım. Bu müzik bizim memleketimizin müziği, en az 200 senedir var" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.