Çubuk’ta arılı kovanlar için kura çekildi

Çubuk’ta arılı kovanlar için kura çekildi
ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara balının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Çubuk’ta arılı kovanları...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara balının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Çubuk’ta arılı kovanları için kura töreni düzenlendi.

Başkent’te bal üretiminin artırılması ve Ankara balının yaygınlaştırılması için proje uygulayan Büyükşehir Belediyesi, projeye katılmak için Çubuk’tan müracaat eden üreticiler arasında kura töreni düzenledi.

Dağıtılan kovanları oğullu hale getiren üreticilerden satın alan Büyükşehir, içi dolu kovanları kura ile yeni üreticilere yüzde 25 katkı payı ile veriyor. Çubuk’ta 181 kişi müracaat ederken, bunlardan 64 kişiye 10’ar adet oğullu arı kovanı dağıtıldı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kırsal kalkınma dairesi başkanlığının ilçede tarım ve hayvancılık alanlarında önemli katkıları olduğunu söyledi.

Özellikle Çubuk için daha fazla destek beklediklerini ifade eden Başkan Acehan, "Bundan sonra da inşallah buna benzer çalışmaları daha geniş çaplı ve organize olarak bekliyoruz. Dağıtılan bu kovanların sayısı biraz düşük ama bu kovanları almaya hak kazanan çiftçilerimiz inşallah sayıları artırarak 64 binlere ulaştırırlar diye umut ediyorum" dedi.

Ankara genelinde 10 bin arılı kovan dağıtılacağını hatırlatan Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, toplamda 6 bin kovanı kurayla dağıtılacağını ve geriye kalan 4 bin kovanı da önümüzdeki günlerde yeniden bir planlama yaparak dağıtılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından ilk kurayı Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Albayrak ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle birlikte yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.