Çubuk’ta "Dedemle Başbaşa" programı düzenlendi

Çubuk’ta "Dedemle Başbaşa" programı düzenlendi
Çubuk'ta, yaşlıların anılarını gün yüzüne çıkarıp öğrencilerle paylaşmalarını sağlamak amacıyla "Dedemle Başbaşa" programı düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde, yaşlıların anılarını gün yüzüne çıkarıp öğrencilerle paylaşmalarını sağlamak amacıyla "Dedemle Başbaşa" programı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dedemle Başbaşa" projesiyle ilçenin ileri gelen yaşlıları, yaşadıkları anıları, tecrübeleri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşıyor.

Projenin ilki tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda lise, ilkokul ve ortaokuldan 200’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bekir Yılmaz İlkokulu Seymen ekibinin gösterisinin ardından konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye olarak eğitime çok önem verdiklerini, bu tür programların geçmişle geleceğin kaynaşmasına vesile olacağını belirtti.

Belediye Başkanı Acehan, "İnşallah bu programlar sayesinde geçmişte yaşanan hayat mücadelelerini ve Çubuk’un geçmişini tecrübeli olan büyüklerimizden öğreneceksiniz." dedi.

Acehan, böyle bir program gerçekleştirdikleri için Başkan Yardımcısı Zeki Metin’e ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murta Aslan ise, "Program çok güzel tasarlanmış. Programın içeriği itibariyle bu çağda yaşadığımız olumsuzlukları telafi etmek üzere tasarlanmış büyüklerimizle küçüklerimizi buluşturmak üzere tasarlanmış bir program. Büyüklerimiz, gelenek ve göreneklerini yaşadığı hatıralarla sizlere kendi ağızlarından aktaracaklar. Gerçekten çok güzel bir programa imza atılmış. Ben buradan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.