Çubuk’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

Çubuk’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı
Çubuk Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, 68 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çubuk Belediyesi başkanlık binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 aylık görüşmeler sonunda 68 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.

Toplu iş sözleşmesiyle belediye personelinin daha verimli çalışarak, vatandaşlara daha hızlı hizmet sunacaklarını belirten Başkan Acehan, şöyle dedi:

"2 aylık süre zarfından belediye ve işçiler için faydalı olabilecek çalışmaları değerlendirdik. Elbette ilk etapta hem ilçemizin, hem de belediyemizin menfaatlerini kollamak zorundayız. Bu belediye çalışanlarının yanında olmadığımız anlamına gelmez. Aynı zamanda çalışanların yanındayız. Belediyemizin imkanları dahilinde işçilerimizin haklarını koruduğumuza inanıyoruz ve emeği geçen tüm personellere teşekkür ediyorum."

Hizmet -İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere ise, işçilerin haklarını en iyi şekilde koruduklarını kaydetti.

Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Dere, ücretlerde yıllık yüzde 4 zam yapıldığını, sosyal paketlerde artırıma gidildiğini ve işçilere unvan verildiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.