Cumhur İttifakı Türkiye'yi küresel güç haline getirecek

Cumhur İttifakı Türkiye'yi küresel güç haline getirecek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, üç yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin mimarı Cumhur İttifakının Türkiye’yi küresel bir güç haline getireceğini söyledi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM’de bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi üzerinde partisi adına söz alarak konuştu.


Terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesi için desteklerinin süreceğini kaydeden Kalaycı, “15 Temmuz'un sis bulutu henüz dağılmamıştır çünkü ihanet ve işgal planlarının merkez üssü hâlâ aktiftir, kripto damar henüz kurumamıştır. Üstelik dost görünümlü muasır ülkelerin Türkiye'yi kuşatma ve kundaklama girişimleri bütün alçaklığıyla devam etmektedir. Bu itibarla, terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesinde ihtiyaç bulunan tedbirlerin uygulamaya devam edilmesini Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz. Terörle mücadeleye her saha ve zeminde destek vermek boynumuzun borcu, ecdada ve şehitlerimize vefanın gereğidir” dedi.

Mustafa Kalaycı, güvenlik korucusu kanunu çıkarılarak en düşük devlet memuru aylığı ve emeklilik ikramiyesi alabilmeleri, harcırahlarının artırılması, ayrıca geçmişte yapıldığı gibi, çocuklarının güvenlik korucusu olmaları yönünde bir düzenlemeye gidilmesi için haklı talepleri bulunduğunu, bu konuda müstakil bir kanun çıkarılarak statülerinin belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’ye özgür bir sistem”
Üç yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'ye özgü, Türk milletinin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir hükümet sistemi olarak inşa edildiğini anımsatan Kalaycı, bu sistemle bu sürede birçok alanda tarihi adımlar atıldığını vurguladı.


Kalaycı şöyle konuştu; “Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi'n seksen altı yıl sonra Müslüman gönüllülerle buluşturulması, Türkiye'nin açık desteğiyle Karabağ'ın yirmi sekiz yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılması, kırk altı yıl kapalı kalan Maraş'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından açılması, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoru girişiminin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtlarıyla bertaraf edilmesi, Libya'yla imzalanan anlaşmayla Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi saf dışı bırakmaya çalışanların oyunlarının bozulması, Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğalgaz keşfi, savunma sanayisinde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girilmesi yakın tarihimizin en önemli gelişmeleridir. Yine, bu süreçte terörle kararlı, etkin ve başarılı bir şekilde mücadele edilmekte, kahraman güvenlik güçlerimiz destan yazmaktadır. Pençe, Kıran, Kapan, Yıldırım ve Eren Operasyonları terörün belini kırmakla kalmamış, Türk devletinin kudretini göstermiştir. Artık terörün sonuna yaklaşılmakta, huzur ve güvenlik ortamı güçlü bir şekilde tesis edilmektedir.”

“72 yılda 51 hükümet görev yaptı”
Mustafa Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile koalisyonların ve krizler çıkaran sorunların sona erdiğini vurguladı.   


Türk tipi başkanlık sisteminin cumhuriyet tarihimizdeki en önemli yönetim reformu, şartlara ve gelişmelere cevap veren en dinamik demokratik tercih olduğunu dile getiren Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü; “Durum böyleyken, bazı siyasi partiler ve birtakım çevreler tarafından sürekli, güçlendirilmiş parlamenter sistem dillendirilmekte, buna ilişkin öneriler açıklanmaktadır. Sürekli eskiye dönülmeyeceğinin vurgulanmasına karşın açıklanan önerilerin eskiye dönüşü içerdiği, ülkemizde daha önce uygulanmış parlamenter sistemin tanımlandığı açıktır. Türkiye, parlamenter sistem döneminde, siyasi istikrarsızlıklar, hükûmet kurma krizleri, kısa süreli hükûmetler, demokrasi dışı müdahaleler ve yürütmedeki çift başlılık sorunlarıyla sürekli karşı karşıya kalmıştır. Çok partili parlamenter sistemin uygulandığı yetmiş iki yılda 51 hükûmet göreve gelmiştir. Bu dönemde 17 koalisyon hükûmeti, 6 azınlık hükûmeti, 3 darbe hükûmeti, 2 geçici hükûmet görev yapmıştır. Koalisyon ve azınlık hükûmetlerinin ortalama görev süresi yaklaşık bir yıldır. Türk milleti yirmi beş gün görev yapan hükûmetleri dahi görmüştür. Krizlerin, darbelerin, yönetimdeki çift başlılığın, siyaset kurumuna kök salan uzlaşmaz ihtilafların millet ve devlet hayatında pek çok çarpıklığı teşvik edip tetiklediği her aklı başında insanımızın malumudur. İstikrarsız hükûmetler, koalisyon kavgaları, siyasi kutuplaşma ve anlaşmazlıklar hızlı ve etkin kararlar alınmasına hep mani olmuştur. Parlamenter sistemde yaşanan sıkıntılar Türk tipi başkanlık sistemiyle ortadan kaldırılmıştır. Devlet yönetiminde çift başlılık, hükûmet krizleri, yönetim sisteminde tıkanıklıklar ve siyasi istikrarsızlıklar dönemi sona ermiştir. Türk tipi başkanlık sisteminin mimarı Cumhur İttifakı, sahibiyse şüphesiz aziz milletimizdir. Bizim sözümüz Türk milletinin sözüdür. Bu söz yere düşmeyecek, Türkiye geriye gitmeyecek, eskiye dönmeyecektir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi küresel bir güç hâline getirecek, 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısını da azim ve kararlılıkla, adım adım oluşturmaya devam edecektir.”


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.