Cumhurbaşkanı Erdoğan Gana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gana'da
Erdoğan ve Gana Devlet Başkanı Mahama, Akra Kotaka Uluslararası Havaalanı'nın 3 nolu terminalinin temel atma törenine katıldı

AKRA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama ile birlikte Akra Kotaka Uluslararası Havaalanı 3 nolu terminal binasının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Türk şirketi tarafından inşa edilen 3 nolu terminalin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, terminal binasının inşasının bir Türk firması tarafından gerçekleştirilmesinin iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, "İnanıyorum ki, Akra bugün temelini atacağımız bu terminal bina ile dünyaya çok daha farklı bir şekilde açılacaktır" dedi.

Gana Devlet Başkanı Mahama ile gün içinde yapılan ikili ve heyetlerarası görüşmelerin verimli geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye ve Gana geleceğe elele omuz omuza her alanda yürüme kararı aldılar. Enerjiden tarıma ulaşıma terörle mücadeleye ve savunma sanayiine her alanda müşterek birçok adımlar atma kararı verdik" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini, temel atma töreninin Gana ve Akra için hayırlara vesile olması temennisiyle noktaladı.

Törende konuşan Gana Devlet Başkanı Mahama, 3 nolu terminalin 2017 yılında tamamlanmasını planladıklarını söyledi. Havaalanının 3. terminalle birlikte tam kapasite çalışması halinde yıllık 5 milyon yolcuya hizmet vereceğini kaydeden Mahama, bunun Akra'yı bölgede bir cazibe merkezi haline getireceğini dile getirdi.

Mahama, havaalanının ayrıca Gana bütçesine önemli bir ekonomik katkı sağlayacağın ve binlerce Ganalı için iş imkanı oluşturacağını vurguladı.

Temel atma törenini, Gana Kotaka 3 nolu terminalinin inşaatını üstlenen Türk şirketinin Türk ve Ganalı işçileri de izledi.

Daha sonra Erdoğan ve Mahama, sembolik olarak terminal binasının ilk harcını döktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında Gana'nın başkenti Akra'dan ayrılarak Nijerya'nın başkenti Abuja'ya hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.