Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce hiçbir cumhurbaşkanının gitmediği Küba'ya gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında yaptığı konuşmada "2015 yılının başındaKüba'ya ziyarette bulunacağım" dedi. 

KOMÜNİZMLE YÖNETİLEN KÜBA'YACAMİ SÖZÜ

Latin Amerika'nın İslam'la tanışmasının 12. yüzyıla kadar dayandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, komünizimle yönetilenKübalıların istemesi halinde Küba'ya büyük bir cami yapacağının sözünü verdi. 

KÜBA'YI ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI OLACAK

umhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında gerçekleştirmesi beklenen Küba ziyareti Türkiye için de ayrı bir öneme sahip. Eğer bu ziyaret gerçekleşirse Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba'yı ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olacak. 

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türkiye-Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Küba ziyaretinin Türkiye Cumhuriyeti açısından çok önemli olduğunu ve bu ziyaretin kendisini çok mutlu edeceğini dile getirdi. 

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.