Üç Beş Soysuza Bu Sınırlarda Soluk Aldırmayacağız

Üç Beş Soysuza Bu Sınırlarda Soluk Aldırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız." dedi

 Zeytin Dalı Harekatında Kilis'in Gülbaba köyünün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi.

Cami bahçesine kortej eşliğinde getirildikten sonra katafalka konulan şehit Özalkan’ın cenazesinin bulunduğu tabutun başında askerler nöbet tuttu.

Şehidin annesi Hatice Özalkan, babası Selahattin Özalkan, kardeşleri, eşi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Törene, şehidin yakınları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Ercan Topaca, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, milletvekilleri, şehit ve gazi yakınları, garnizonda görevli askerler, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Namaz öncesinde helallik alındığı sırada bir konuşma yapan Erbaş, şehide Allah’tan rahmet yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi olduğunu anımsatan Erbaş, vatan, millet, bayrak ve manevi değerler uğruna canlarını verenlere rahmet diledi.

"Üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından şehidin cenazesi başında yaptığı konuşmada, Bakara Suresi'nin 154. Ayetini okuyarak, ayetin "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz." şeklindeki mealini aktardı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şehadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz, Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değil, bu operasyon tamamıyla PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerine yönelik, DEAŞ gibi bir terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah'ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyen Mehmetlerimizle alacağız."

Erdoğan, kararlı ve azimli olduklarını belirterek, "Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar, bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız." ifadesini kullandı.

Şehidin vasiyeti

Şehit Özalkan'ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla adeta geleceği okuduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu tweetlerde adeta şehadetten gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerektiğini de orada bildirdi. İnşallah bu millet güçlü. Biz bu noktada evladımızın inşallah bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz. En güzeliyle hallederiz. İnşallah onu da yerine getiririz. Allah rahmet eylesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Benim söylememe gerek yok, sevgili peygamberimiz zaten bu noktada şehitlerimizin yerini açıklıyor. 'Onların yeri, bizim yanımızdır.' diyor. Şehitlerimizin makamı biliyorsunuz Sevgili Peygamberimizin en yakınındaki makamdır. Ailesi de zaten onlarla haşrolunacak. Rabbim bizleri de inşallah şehitlerimizle haşreylesin. Ben tekrar şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Lütfü Doğan Beyefendiye aynı şekilde rahmet diliyorum. Sizlere de şükranlarımı ifade ediyorum."

Kılınan namaz ve konuşmaların ardından şehidin cenazesi tekbirlerle, askerlerin omzunda top arabasına alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şehidin uğurlanması sırasında şehidin annesi ve eşinin koluna girdi.

Uğurlama sırasında törene katılanlar dua etti.

Şehidin cenazesinin bulunduğu top arabası, kortej eşliğinde cami avlusundan ayrıldı.

Şehit Özalkan'ın cenazesi Ayaş ilçesinde toprağa verildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan, Sinan Uslu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.