Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen resepsiyona Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Ming'in yanı sıra birçok Çinli ve yabancı üst düzey yetkili katıldı.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Ming, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son yıllarda Türkiye'nin sosyal ve ekonomik olmak üzere pek çok alanda gelişme kaydettiğini ifade etti.

Birçok alandaki işbirliği ve üst düzey görüşmeler kapsamında Türkiye-Çin ilişkilerinin tırmanışa geçtiğini belirten Cang, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Çin'de görmekten memnun olacaklarını kaydetti. 

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy da Cang'ın katılımından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i de Türkiye'de ağırlamaktan memnun olacaklarını söyledi.

Resepsiyona Çin'de yaşayan Türk vatandaşları da katıldı. Yabancı konuklar resepsiyonda ikram edilen Türk yemekleri ve dönerine büyük ilgi gösterdi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.