Çumra Cuma grubu 39 yaşında

Çumra Cuma grubu 39 yaşında
Çumra’da 1982 yılında haftada bir kültürel sohbetle faaliyete başlayan Çumra Cuma Grubu (ÇCG), 39 yaşında. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü..

Çumra’da 1982 yılında haftada bir kültürel sohbetle faaliyete başlayan Çumra Cuma Grubu (ÇCG), 39 yaşında. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “39 seneyi tamamlayan ve önümüzdeki sene 40’ıncı yaşına girecek olan bu güzel topluluğa 40 kere maşallah dememiz lâzım.” dedi.

Konya’nın Çumra İlçesinde 1982 yılında haftada bir kültürel sohbetle faaliyete başlayan Çumra Cuma Grubu (ÇCG), 39 yaşında. Çumra esnaflarından Muharrem Camcı’nın evinde toplanan Çumra Cuma Grubu müdavimleri, 15 günde bir dönüşümlü olarak evlerde toplanarak sohbet ediyorlar. Misafirlerine çiğköfte ziyafetinde bulunan Muharrem Camcı, Çumra Cuma Grubu, 1982’de evlerde toplanarak ve kuruyemiş ikramıyla başladı. İlk toplantılarda arkadaşların konuşmaları için haftalık olarak bir konu belirlenir ve derslerine iyi çalışmalarını isterdik. O yıllardan kalma sarı teksir kâğıtlarını hâlâ saklarım” dedi.

ÇCG kurucularından Çumra İlçe Belediye Meclisi Üyesi Dr. Ömer Yıldırım ise, Grup toplantılarımız önce haftada bir seminerlerle başladı. Sonra Konya’daki arkadaşlarımızın da katılmasıyla 15 günde bir Çumra ve Konya’da grup toplantılarımız devam etti. O yıllarda Mehmet Sezer Bey’den çok faydalandık. Cuma sohbetleri daha sonra çiğköfteye dönüştü. Bu, Konya kültüründe olan Barana’nın değişik bir şekli” dedi. ÇCG’na 1991 yılında katıldığını söyleyen Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan, bu sohbetlerde daha çok tarihi, kültürel ve memleket meseleleri konularında konuşmalar yapıldığını belirterek şunları söyledi: Yeme içme bahane, sohbet şahane derler ya bugüne kadar gerek kültürel ve gerekse tarihi konularda güzel sohbetler yapıldı. Merhum Mehmet Lütfi İkiz hocamız, Dr. Mustafa Güçlü ile daha başka üstatlardan ders alma imkânımız oldu. Bu toplantı ve sohbetlerin genel kültürümüzü artıran, millî konularda ortak bir mutabakata varmamıza katkı sağlayan bir yönü de var.”

ÇCG’YE 40 KERE MAŞALLAH

Dr. Ömer Yıldırım’la talebelik yıllarından beri tanıştığını ifade eden Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Ben bu güzel ve güzide topluluğa 1987’de dahil oldum ve tanıdım. Ben o yıllarda Afganistan’dan yeni gelmiştim. İlk sohbetim de Afganistan üzerine olmuş ve izlenimlerimi aktarmıştım. Her hafta ben konuşunca kabak tadı vermeye başladı. Bu sefer farklı konuşmacı olarak Türkiye ve Konya dışından gelen misafirlerimi, dost ve arkadaşlarımı Çumra’ya getirmeye başladım. Sonra Çumra-Konya karma grubu oluştu. 39 seneyi tamamlayan ve önümüzdeki sene 40’ıncı yaşına girecek olan bu güzel topluluğa ve Çumra Cuma Grubuna 40 kere maşallah dememiz lâzım. Bu topluluğu bu seneye kadar devam ettirmek her yiğidin harcı değil. Bu sebeple arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.