DAEŞ'in kaçırdığı fabrika işçilerinden haber alınamıyor

DAEŞ'in kaçırdığı fabrika işçilerinden haber alınamıyor
Terör örgütü DAEŞ'in kaçırdığı 200'den fazla fabrika işçisinin akıbeti henüz bilinmiyor

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyindeki bir fabrikadan kaçırdığı 200'den fazla işçiden hala haber alınamıyor.

Dumeyr ilçesi yakınlarında, DAEŞ ile Suriye rejimine bağlı güçler arasında bir süre önce yaşanan çatışmaların ardından, DAEŞ militanlarının bölgeden çekilirken kaçırdığı 200'den fazla işçinin akıbeti henüz bilinmiyor.

Bölgede DAEŞ'le savaşan muhalif gruplardan Ceyşu'l-İslam'ın Sözcüsü İslam Alluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu çatışmalar sırasında DAEŞ'in elinden kaçan işçilerin bir kısmının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geldiğini, kendilerinin de işçileri, güvenliğini sağlayarak rejim denetimindeki bölgelere yolladıklarını söyledi.

- "Kaçırılan işçilerin başına ne geleceğini bilmiyoruz"

Alluş, "Çimento fabrikasından kaçan işçiler Petra bölgesine geldiler. Onları rejimin kontrolündeki Batı Kalemun'daki Ceyrut, Ruhaybe ve ülkenin batısındaki Lazkiye'ye gönderdik." dedi.

DAEŞ'in Dumeyr ilçesine saldırısıyla eş zamanlı olarak rejimin de bölgeye varil bombalarıyla saldırdığını, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Alluş, "Çatışmaların ardından kaçırılan işçilerin başına ne geleceğini bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ'in işçileri nerede tuttuğu bilinmezken, Suriye devlet televizyonu, dün fabrikada çalışan 300 işçi ve müteahhitin DAEŞ tarafından kaçırıldığını duyurmuştu.

DAEŞ, 3 Nisan Pazar günü, Dumeyr ilçesi yakınlarında rejim güçlerine ait 16. Alay, Radar Tepesi, termik santral ve bölgedeki Badiya adlı çimento fabrikasına saldırı düzenlemişti. Terör örgütü militanları, bölgeden çekilirken fabrikanın 200'den fazla işçisini de beraberinde götürmüştü. Saldırılarda onlarca işçi de kaçmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.