Dağkapı Meydanı'na "Şeyh Said" İsminin Verilmesi

Dağkapı Meydanı'na "Şeyh Said" İsminin Verilmesi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Dağkapı Meydanı'na "Şeyh Said" isminin verilmesi kararının ardından meydana giden güzergaha yeni tabelalar asıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın isminin "Şeyh Said" olarak değiştirilmesi kararının ardından meydana giden güzergaha tabelalar asıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 29 Haziran 1925'te Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edildikleri yer olduğu öne sürülen Dağkapı Meydanı'nın isminin "Şeyh Said" olarak değiştirilmesi önerisinin, AK Parti ve DBP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından meydana giden yollarda bulunan yön tabelaları değiştirildi.

Şeyh Said Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, söz konusu isim değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamada, meydana "Şeyh Said" isminin verilmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının bulunması ve açığa çıkarılması için de çalışma yapılmasını istediklerini dile getiren Fırat, şöyle devam etti:

"Kurduğumuz dernekle bunun mücadelesini vereceğiz. O ruhu orada yaşatmak lazım. Her şeye rağmen güzel bir karar. Büyük bir ittifakla alınan bir karar. Bütün siyasi yapıların aynı konuda talepleri oldu. Diyarbakır'daki yapıların bir ittifakı oluşmuş, bu da Şeyh Said'in misyonun birleştirici bir tarafını gösteriyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.