Dakar 4. Uluslararası Gıda Fuarı

Dakar 4. Uluslararası Gıda Fuarı
Türkiye Dakar Büyükelçisi Arı:- "Türk ürünlerinin kalitesini ve fiyat açısından avantajlarını da düşünürsek Senegal’in çok büyük bir potansiyel barındırdığını söyleyebiliriz."

DAKAR (AA) - Dakar 4’ncü uluslararası gıda, gıda işleme ve paketleme fuarı Senegal'de başladı.

Dakar Uluslararası Fuar Merkezi'de düzenlenen açılış törenine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yanı sıra gıda sektöründen temsilciler katıldı.

Fuar alanında standları ziyaret eden Arı, sektör temsilcilerinin burada yatırım yapma isteklerini gözlemlediğini belirtti.

Arı, Senegal’in uluslararası fuar alanında bir merkez olduğunu belirterek, “Şirketlerimiz öncelikle buraya gelip Senegal'deki yatırım olanaklarını araştırıp bu bölgede yatırımlarını ve ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor. Türk ürünlerinin kalitesini ve fiyat açısından avantajlarını da düşünürsek Senegal’in çok büyük bir potansiyel barındırdığını söyleyebiliriz.” dedi.

Fuarı organize eden şirketin Genel Müdürü Ali Kalkan, Senegal'de dördüncüsünü düzenlenen fuara Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Tunus, Fransa, İtalya başta olmak üzere 25 ülkeden 70 firmanın katıldığını söyledi.

Kalkan, bölge ihtiyaçlarına yönelik organizasyonlar düzenlediklerini ifade ederek “Senegal'in gıda işleme, paketleme alanındaki taleplerine yönelik birçok firmamız bulunuyor. Batı Afrika ülkelerinin çoğunda fuarımızla ilgili tanıtımlar yaptık ve toplamda 5000 profesyonel ziyaretçi bekliyoruz." diye konuştu.

12 Nisan’a kadar devam edecek fuarda ambalaj ve paketleme malzemeleri, gıda ürünleri ve ekipmanları sergileniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.