Dalgıçlar Bodrum'da "deniz dibi temizliği" yaptı

Dalgıçlar Bodrum'da "deniz dibi temizliği" yaptı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 12 dalgıcın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte batık bir teknenin de bulunduğu atıklar çıkarıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde bir grup dalgıç tarafından denizin dibi temizlendi.

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla Bodrum Belediyesi ekiplerince bu yıl ikinci kez yapılan temizlik çalışması için Güvercinlik Mahallesi seçildi. Güvercinlik balıkçı barınağında çoğu belediye personeli 12 dalgıcın katıldığı temizliği, vatandaşlar da izledi.

Yaklaşık iki saat süren çalışmada, denizden cam şişeler, araç lastikleri, masa sandalyeler ile yaklaşık 6 metrelik batık bir tekne çıkarıldı. Ekipler, uzun süre önce battığı belirlenen tekneyi sudan çıkarırken zorlandı.

Temizlik çalışmalarını izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hayat için denizlerin temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Çalışmalara gönüllü dalgıçların da destek verdiğine değinen Kocadon, "Görünenler bizim ayıbımız, insanlık ayıbı. Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hayat için de bu temizliklerin yapılması lazım. Öğrenci arkadaşlar, sivil toplum örgütleri üyeleri ve yabancı vatandaşlarımızla kış ayı olmasına rağmen bu temizlik çalışması yapılıyor" dedi.

Çalışmaları izleyen vatandaşlardan Yılmaz Karakullukçu da denizden çıkan atıklara çok şaşırdığını söyledi. Denize çöp atanlara akıl erdiremediğini ifade eden Karakullukçu, "Denizlerimizi temiz tutalım. Belediye ekiplerine bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Denizden çıkarılan iki tona yakın atık, bir süre limanda sergilendikten sonra Bodrum çöplüğüne götürüldü.

"Deniz dibi temizlik" çalışması, su altı kameralarıyla da kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.