Damaklarınız bayram edecek

Damaklarınız bayram edecek
Mevlana Caddesi’nde çeşit çeşit baklavalarıyla hizmet veren Karamanoğlu Tatlı Park, bayrama özel hazırlık yaparak toptan fiyatına perakende satış yapıyor.

Mevlana Caddesi’nde çeşit çeşit baklavalarıyla hizmet veren Karamanoğlu Tatlı Park, bayrama özel hazırlık yaparak toptan fiyatına perakende satış yapıyor. Ramazan’da sofraları lezzetlendireceklerini belirten Nurullah Ayten, “Bu Ramazan’da da damaklarınız bayram edecek” dedi.

14 yaşlarında çırak olarak girdiği tatlı sektöründe şuan kendi ürünlerini üreterek Karamanoğlu Tatlı Park’ta Konya’ya hizmet veren Nurullah Ayten, ağızda dağılan baklava çeşitleriyle Mevlana Caddesi’nde Konyalıları bekliyor. Baklava ustalığının püf noktalarını çalıştığı Kahramanmaraşlı ustalardan öğrendiğini aktaran Nurullah Ayten, “İşin çıraklığından geldim ve 14 yaşımdan beri baklava yapıyorum. En büyük avantajım, ustalarım Kahramanmaraşlıydı. Nasıl hamur açılır, nasıl yoğurulur, ağızda nasıl dağılır gibi püf noktalarını öğrendim. Şuan kendi firmamda da tüm bunlara dikkat ediyorum. Ürünlerimizi birinci sınıf kalite malzemeyle yapıyoruz. İlk aşamada maliyetine yakın fiyatlandırma yaparak lezzetlerimizi tüm Konya’ya tattırmak istiyoruz. Sabahları kahvaltıların vazgeçilmezi olan çay gevreği ve poğaça gibi ürünleri de kendim hazırlıyorum. Ayrıca kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salebi, hiçbir zaman eksik etmem. Özel olarak süt ile orijinal saleple yapıyorum. İçtiğiniz zaman ağızda kayganlık bırakıyor” diye konuştu.

dsc-0562.jpg

dsc-1504.jpg

ŞEKER HASTALARI RAHATLIKLA TÜKETİYOR

Ürettiği baklavaların ağızda dağıldığına dikkat çeken Ayten, “Şöbiyet, midye, fıstıklı özel ve baklava, havuç dilimi ve soğuk baklava gibi çeşitlerimizde hizmet veriyoruz. Özellikle şöbiyet ve midye baklava içinde bol kaymak ve fıstık kullanıyorum. Hafif bir tatlı olduğu için Konya’mız çok beğeniyor. Eve ya da ofise gelen misafirler için küçük kare dilimli fıstıklı özel baklavamız var. Hamuru incecik açarak arasına yağ atıyorum, katlayıp süslüyorum. Piştiği zaman çıtır çıtır oluyor ve ağızda dağılıyor. Midye ve soğuk baklavamızın şekerini az kullanıyorum. Böyle olunca şeker hastaları bile hafif olduğu için rahatlıkla tüketebiliyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0556.jpg

dsc-0575.jpg

BOĞAZDA YANMA YAPMAZ

Artan maliyetlere rağmen kaliteli hammadde kullanımından vazgeçmediklerini vurgulayan Ayten, “Ürünlerimizi toptan fiyatına perakende veriyoruz. Bayramda özel siparişlere yönelik her türlü baklava imalatı yapabiliyoruz. Bayrama özel siparişlerle de hazırlıklarımıza başladık. Baklava ürünlerimizde de oldukça iddialıyız. Çünkü baklavalarımızı tereyağı ve birinci sınıf fıstık ile yapıyoruz. Kesme ve boğazda yanma yapmaz, çok hafiftir. İlk defa baklavalarımızı tadan müşterilerimiz de baklavalarımızın tatlarını çok beğendiği için devamlı müşterimiz oluyor. Tüm Konya halkını bekliyoruz” dedi.

dsc-0563.jpg

GLİKOZ ŞURUBUNA DİKKAT!

Bayram öncesi ucuz baklavalara dikkat edilmesi gerekildiğini aktaran Ayten, “Ucuz baklavaların genelinde glikoz şurubu kullanıyorlar. Sebebi ise 3-4 gün parlaklığını koruması. Vatandaşlarımız günlük üretim yapan firmalardan yana tercih kullansınlar. Bunun sebebi ise gülük üretimde glikoz kullanımı olmaz. Zaten bundan dolayı da maliyet artar. Günlük üretim ile tatlılar hem daha taze hem de daha lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı. Yiğit Berkay Çopur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.