Danimarka’da DAEŞ bağlantısı şüphesiyle 4 kişi yakalandı

Danimarka’da DAEŞ bağlantısı şüphesiyle 4 kişi yakalandı
VİLNİUS (AA) - Danimarka’da dört kişinin DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.Danimarka’nın devlet televizyonu DK’nın...

VİLNİUS (AA) - Danimarka’da dört kişinin DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.

Danimarka’nın devlet televizyonu DK’nın haberinde, başkent Kopenhag yakınlarında aramalar sırasında gözaltına alınan kişilerin silah ve mühimmat bulundurduğu kaydedildi.

Danimarka Polis Servisi'nin yaptığı açıklamada, tutuklamaların, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde savaştan etkilenen insanları taraflarına çekmeye çalışan terör örgütlerine karşı mücadele çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Polis Servisi, cuma günü yapılacak ön duruşma öncesi gözaltına alınan dört kişiyle ilgili detaylı bilgi sunulamayacağını bildirdi.

Danimarka Istihbarat Servisi (PET) Başkanı Flemming Drejer ise yakalan kişilerle ilgili, “Yaptığımız araştırmalara göre, onların daha önceden terör girişimde bulunduklarını veya terörü planlamadığını söyleyebilirim. Ancak DAEŞ’le bağlantılı olma ihtimalleri bulunuyor” diye konuştu.

Drejer, polisin gerçekleştirdiği operasyondan sonra ülkede terör riskinin yükselmediği vurgulayarak, “Danimarka’da terör ne yükseldi ne de düştü. Terör riski olduğu seviyede kaldı” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.