Danıştayın kuruluşunun 148. yılı

Danıştayın kuruluşunun 148. yılı
Başbakan Davutoğlu: - "Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve idare mahkemelerine de büyük bir sorumluluk düşmektedir."- "Hukuk sistemimiz dünyadaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler doğrultusunda ge

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştayın 148'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve İdare Mahkemeleri'ne de büyük bir sorumluluk düşmektedir." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Danıştayın 148'inci kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 148 yıldır hem yüksek idare mahkemesi hem de devletin en yüksek danışma ve inceleme mercisi olarak görev yapan Danıştayın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Danıştay Başkanlığının Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetilmesi adına, denetleyici, görüş bildirici ve karar alıcı bir mekanizmayla hizmetini sürdürdüğünü belirten Davutoğlu, koruyucu ve düzenleyici işleviyle ülkede hukuk devleti anlayışının yerleşmesine önemli katkılar yaptığını bildirdi.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Hukuk sistemimiz dünyadaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler doğrultusunda geliştikçe, ülkemiz daha da güçlenecektir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve idare mahkemelerine de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu düşüncelerle, Danıştay’ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü'nü kutluyor, başta değerli hakim, savcı ve avukatlar olmak üzere tüm idari yargı çalışanlarına başarılar diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.