Davul fırınla başladı, dev fabrika kuruyor
Kadının iş hayatındaki başarısının en güzel örneklerinden biri olan Ebrar Unlu Lezzetlerinin sahibi Mürüvvet Uğur, 17 yıl önce sadece bir davul fırınla çıktığı yolda bugün 150 çalışana ulaştı. Hedefi ise temelini attığı ve 3000 metrekare kapalı alana sahip unlu mamuller entegre üretim tesisini yıl sonuna kadar hizmete açmak.
Tüm imkansızlıklara ve engellere rağmen yılmadan, yorulmadan ve büyük bir azimle iş hayatına giren ve bugün 3 şubesinde 150 kişiyi istihdam eden Ebrar Unlu Mamulleri’nin sahibi Mürüvvet Uğur, Konya’ya sunduğu lezzet şöleninin yanında kadınlara da örnek oluyor. 2007 yılında Konya’da evinde yaptığı unlu mamulleri 15 metrekarelik bir dükkanda satarak iş hayatına atılan ve bugün Konya’da alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Ebrar Unlu Mamulleri’nin baş mimarı, Mürüvvet markasının kurucusu Mürüvvet Uğur, başarı hikayesini Pusula okurlarıyla paylaştı. Ulaşım ve haberleşme imkanlarının yetersiz kaldığı, özellikle kız öğrencilerin barınma imkanının yetersiz olduğu 1980’li yıllarda ailesinin Konya dışında okumasına sıcak bakmaması nedeniyle kazanmış olmama rağmen üniversiteye gidemeyen Mürüvvet Uğur, kendi hayatını kazanmak için mücadeleden asla vazgeçmediğini söyledi.


‘SÜREKLİ ARAYIŞTAYDIM, ARADIĞIMI ZOR DA OLSA BULDUM’
Sadece ev hanımı olarak yaşamanın kendisini kısıtlayacağını ve üreterek, kendisine, ailesine ve ülke ekonomisine faydalı olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettiğini dile getiren Mürüvvet Uğur, “Bunun için önüme çıkan tüm imkânı değerlendiriyor mefruşat işi, nakış, boyama işleri yapıyor ürettiklerimi belediyenin açtığı el işi pazarında satmaya çalışıyordum. Bunlar güzel uğraşlardı ama daha büyük, daha verimli işler yapmalıydım. Bu arayış sırasında oturduğumuz sitenin içerisinde küçük bir pastane devren satışa çıktı zorluklarını hiç düşünmeden burayı devralmak istedim orası yüksek fiyat istedi hemen yanındaki tuhafiye ben burayı verebilirim demesiyle iş hayatına adım atmış oldum” dedi.


HAMURUMUZUN MAYASI SEVGİ, SAYGI, FETAKARLIK VE DÜRÜSTLÜK
“İşletmemizin temelinde sevgi, saygı, gayret, dürüstlük, fedakârlık; hepimizin gücü ve emeği var” diyen Ebrar Unlu Mamulleri sahibi Mürüvvet Uğur, “Bunun yanında bilgi var, sektör ile ilgili her türlü gelişmeleri, kursları, sertifika programlarını takip edip hayata geçirmek var. Biz emekçilerimiz ile birlikte sürekli gelişen yenilikleri takip eden, bilgiden güç alan bir aileyiz. Şu anda ben, eşim, üç oğlum, gelinim ve 150 civarında çalışanımızla ilk günkü heyecan ve amatör ruhla ama çok daha profesyonel bir şekilde insanımızın her anına; üzüntüsüne, sevincine ve günlük rutin hayatına eşlik ediyoruz.
Bu yüzden her gün; taze malzemeler kullanarak sürekli olarak yenilediğimiz tariflerle; yüksek kalitede lezzetli ürünler sunmaya gayret ediyoruz. İnsanımızın mutluluğunu arzu ediyor, paylaşıyor, yanında olmak bilincinden güç alıyoruz. Kendi soframıza koymadığımız, sevdiklerimize yedirmediğimiz hiçbir ürünü insanımıza sunmuyoruz, onlarla aramızdaki güven ilişkisinin farkındayız. Bu topraklara ve devletimize karşı sorumluluğumuz olduğundan gerek üretimde gerekse mali kayıtlarımızda şeffaflığımızdan, bağlılığımızdan ödün vermiyoruz. Özgün, yenilikçi, gelişime açık olup bulunduğumuz kente, ülkeye değer katmaya, insanımızı mutlu etmeye çaba gösteriyoruz” diye konuştu.


‘BAŞARAMAYANLARIN ÇOĞU YENİLMEMİŞ AMA PES ETMİŞ KİŞİLERDİR’
Kendi evinde sadece bir davul fırınla başlayan yolculuğunun bugün 1500 metrekare alana sahip modern bir imalathane, Sancak, Yazır ve Havzan Mahalleleri’nde bulunan 3 şube, bir kafe ve omuz omuza vermiş 150 çalışan ile devam ettiğini vurgulayan Mürüvvet Uğur, “Bu sayede çok sayıda kadın evde oturmak yerine üretime katılıyor aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Yani kendi ayaklarının üzerinde durmanın, ekonomik bağımsızlığını ilan etmenin gururunu yaşıyor. Benim hikayemden yola çıkarak kadınlara tavsiyem nerede olurlarsa olsunlar ellerindeki imkanlarla yapabileceklerini yapmaları, inanmaları, çalışmaları ve asla yılmadan yollarına devam etmeleridir. Bilgi ve çalışma ile başarı mutlaka gelecektir. ‘Başarıya ulaşamayanların çoğu yenilgiye uğramamış sadece pes etmişlerdir’ denir” diyerek hikayesindeki başarı basamakları nasıl tırmandığını anlattı.

UNLU MAMUL FABRİKASI YOLDA
Elde ettikleri başarının kendileri için yeni başarılı çalışmalara açılan bir kapı olduğunu dile getiren Mürüvvet Uğur, “Ebrar Unlu Lezzetler olarak 2024 yılı için yeni hedeflerimizi, yeni projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Şu anda üretim yaptığımız imalathane kapasitesi satışımıza yeterli gelmiyor. Bundan dolayı yeni bir arsa alarak Avrupa standartlarında modern bir üretim alanı projemizi başlatmış bulunmaktayız 3000 metrekare kapalı alana sahip içinde çalışanlarımızın konforuna uygun çalışma ve dinlenme alanlarına sahip, misafirhane ve sosyal alanların olduğu örnek bir fabrika inşaatına başlamış bulunmaktayız. Şehrimize layık unlu mamul imalathanesi olarak örnek bir tesis kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.
‘SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARIYLA UFKUMUZ GELİŞİYOR’
İş hayatında paylamayı, tecrübe aktarımını ve insanlara yol gösterici olmayı önemsediğini dile getiren Mürüvvet Uğur, “İkinci olarak bu sene Konya Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulunda Başkanımız Meryem Betül Öz hanımefendinin teveccühleriyle katıldığım ve içinde bulunmaktan gurur duyduğum Komitenin içinde aktif olarak çalışmaktayım. Farklı sektörlerden çok başarılı iş kadınından oluşan bu komite ile çok başarılı projelere imza atacağımızdan eminim. Kadın girişimcilere, yol gösterme gerekli eğitimler düzenleme ve mentorluk gibi çok güzel çalışmalarımız olacak. Çok güçlü bir ekip içinde ben de elimden geldiği kadar tecrübelerimi paylaşırken aynı zamanda kendi eksiklerimi de tamamlama imkanını bulacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EBRAR’DA OLMAYAN UNLU MAMUL YOK
Bizim diğer unlu mamullerden farkımız ürün yelpazemizin geniş olması insanlar alışverişe geldiğinde aradığı her şeyi bulabilmesidir. Ekmek çeşitlerimizin fazla olması, börek, poğaça, kurabiye, sütlü tatlı, cheesecake, donut, salata ve sarma dolma vs ne aklınıza geliyorsa bulabilmekteler. Yoğun bir çalışma hayatındaki insanların geldiğinde aradığı her şeyi bulması tercih sebebi olmakta. Nişan, uzmanlık sınavları, anaokullarının toplu kutlamaları gibi büyük etkinliklerde de ürün tedariğinin hızlı olması tercih edilmemizi sağlıyor. Her yaşa hitap ediyoruz en yaşlısından en gencine kadar herkesin sevdiği çeşitleri bulması mümkün olmakta, geleneksel börek ve baklavanın yanında yeni nesil pastaları ve tatlıları da bulabilmekteler. Bu da bizim için avantaj olmakta” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.