Davutoğlu: Konya Siyasetimizin Lokomotif Şehri

Davutoğlu: Konya Siyasetimizin Lokomotif Şehri
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu cenazeye katılmak için geldiği Konya’da İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu cenazeye katılmak için geldiği Konya’da İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı ile yaptığı basına kapalı toplantıda konuşan Davutoğlu Konya’nın manevi havasını çok özlediğini belirterek düzenlenen esnaf ziyaretinde hemşehrileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Türk siyasetinin en kritik eşiklerinden birine gelindiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’de yeni bir siyaset inşa etmek için yola çıktıklarını ifade etti.

 KONYA TEŞKİLATI LİDER ROLÜ ÜSTLENDİ

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kurucular Kurulu Üyeleri ve tüm Konya teşkilatına böyle zor bir dönemde görev aldıkları için teşekkür eden Davutoğlu, Konya teşkilatının bu anlamda bir lider rolü üstlendiğini ifade etti. Türk siyasi tarihinde bazı illerin siyasetin genel akışını barometre gibi gösterdiğini söyleyen Davutoğlu bu illerde etkili olmadan Ankara’da etki kurmanın imkansız olduğunun altını çizdi.

KONYA OLMADAN OLMAZ

 “Bir siyasi hareketin Konya’da başarılı olmadan Türkiye’de başarılı olması mümkün değildir” diyen Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bir yıl içerisinde Türkiye’nin genelinde sergilediğimiz başarının lokomotif şehirlerinden biri Konya olmuştur. Ben Konya’yı siyasetimizin lokomotif şehri olarak görüyorum. Sadece Konyalı olduğum için değil, Konya’nın 11. Yüzyıldan bu yana 1000 yıllık tarihimizde oynadığı temel misyon olarak öyle görüyorum. Başkaları siyaseti geçici bir heves olarak görebilir. Bir mevki-makam meselesi olarak görebilir. Çıkar elde etmek için siyasete girmek isteyenler olabilir. Gelecek Partisi’nde bunlara yer olmadığı gibi Konya siyasetinde de bu kişilere yer ve meydan bırakmayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.