Demiryol-İş Konya’dan Torba Yasa Protestosu

Demiryol-İş Konya’dan Torba Yasa Protestosu
TBMM’de görüşmeleri devam eden 25 yaş altı ve 50 yaş üzerindeki işçilerin kıdem tazminatının gasbının da yer aldığı torba yasa taslağına karşı Türk-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikaların alkışlı protestosu önce gün tüm ülke genelinde mesai çıkışında ..

TBMM’de görüşmeleri devam eden 25 yaş altı ve 50 yaş üzerindeki işçilerin kıdem tazminatının gasbının da yer aldığı torba yasa taslağına karşı Türk-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikaların alkışlı protestosu önce gün tüm ülke genelinde mesai çıkışında gerçekleştirildi.

Demiryol-iş Konya Şube Başkanı Adem Gül, “TBMM’de görüşmeleri devam eden 25 yaş altı ve 50 yaş üzerindeki işçilerin kıdem tazminatının gasbının da yer aldığı torba yasa taslağının geri çekilmesini talep ediyoruz. Çünkü Türk-İş konfederasyonumuz yıllardır bunu her hükümet zamanında kıdem tazminatımız bizim kırmızıçizgimizdir diye haykırmış ve haykırmaya devam etmektedir. Önceki gün tüm ülke genelinde Türk-İş Konfederasyonumuzun genelgesiyle alkışlı protestolar gerçekleştirilmiştir Alkışlı eylemlerde hedefimiz sesimizi duyurmak ve teklifin derhal geri çekilmesini istemektir.

İşçiler olarak gelin bu yanlıştan vazgeçin dönün ve arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırın.  Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri ve işçileri daha fazla germeyin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.