Demokratik Kongo'daki saldırı

Demokratik Kongo'daki saldırı
Ugandalı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda düzenlediği saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi

KUZEY KIVU (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ugandalı ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda ölü sayısı 12'ye çıktı.

Sivil toplum kuruluşu Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Geliştirme Çalışma Merkezi (CEPRADHO) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin doğusunda Ntombi kasabasına sabah baskın düzenleyip 7 kişiyi öldüren saldırganların komşu kasaba Pene'ye de saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, saldırganların 5 kişiyi daha öldürdükleri bildirildi.

Beni bölgesindeki sivil toplum kuruluşu Başkanı Teddy Kataliko, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Daha önce yapılan açıklamada, Ntombi kasabasına düzenlenen saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

Yerel yetkililerden Bernard Amissi Kalonda ise saldırının Demokratik İttifak Güçleri'ne (ADF-Nalu) bağlı Ugandalı ayrılıkçılar tarafından yapıldığını söylemişti.

Uganda'da 1986'dan bu yana iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı kurulan ADF-Nalu, Birleşmiş Milletler'in (BM) terör örgütleri listesinde yer alıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verilerine göre, Ugandalı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda düzenlediği saldırılarda Ekim 2014'ten bu yana 600'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.