Deniz Savunma Konferansı ve Fuarı DIMDEX 2016

Deniz Savunma Konferansı ve Fuarı DIMDEX 2016
Katar, silahlı kuvetlerini güçlendirmek için uluslararası şirketlerle 983 milyon dolar değerinde bir dizi mutabakat zaptı imzaladı

Katar'ın, silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için uluslararası şirketlerle 983 milyon dolar değerinde bir dizi mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Deniz Savunma Konferansı ve Fuarı DIMDEX 2016 kapsamında Katar'ın bazı uluslararası ölçekli şirketler ile silahlı güçlerini geliştirme hedefiyle 983 milyon dolarlık 10 mutabakat zabtı imzaladığı ifade edildi.

DIMDEX tarafından yapılan yazılı açıklamada, fuarda öne çıkan anlaşmalar arasında Katar Deniz Kuvvetleri ile Avrupalı MBDA'ın savunma sanayi sahil pilleri kapsamında yaklaşık 175 milyon dolarlık mutabakat zaptı imzaladığı belirtildi.

Öte yandan Katar Silahlı Kuvvetleri'nin insansız hava aracı parçalarının yapımı konusunda Polonyalı WKK Şirketi ile bir mutabakat zaptı imzaladığı kaydedildi. Anlaşma, halihazırda Katar'da faaliyet gösteren ve uçak yapımında kullanılan kompozit malzeme üretimi konusunda uzman WKK'nin yüzde 51 hissesinin Katar Silahlı Kuvvetleri tarafından satın alınmasını öngörüyor.

DIMDEX 2016, aralarında Türkiye'nin bulunduğu 58 ülkeden 180 şirketin katılımıyla dün Doha'da açılmıştı. Söz konusu fuarın faaliyetlerinin yarına kadar devam edeceği belirtildi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika deniz savunma ile güvenlik alanındaki en kapsamlı fuarlar arasında yer alan DIMDEX, ilk kez 2008'de düzenlenmişti. Fuar iki yılda bir düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.