Deprem haftası

Deprem haftası
İstanbul Valisi Şahin: - "Yasal mevzuat iyileştirilmelerinin yanında sağlanan birçok imkanla ilimizde depreme hazırlık yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, yasal mevzuat iyileştirmelerinin yanında sağlanan birçok imkanla İstanbul'da depreme hazırlık yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini bildirdi.

Vali Şahin, Deprem Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, depreme karşı duyarlılık oluşması için kişisel ve kurumsal tedbirlerin eksiksiz şekilde alınmasını gerektiğini aktardı.

Türkiye coğrafyasının yüzde 92'sinin, nüfusunun yüzde 95’inin deprem kuşağında konumlandığı ve tarih boyunca birçok yıkıcı depreme maruz kaldığını kaydeden Şahin, "Son yıllarda binlerce vatandaşımızı depremler nedeniyle yitirmiş bir millet olarak yaşanılan bu acılardan gerekli dersler çıkarılmaya çalışılmış, bu yönde birçok adım atılmıştır. Yasal mevzuat iyileştirilmelerinin yanında sağlanan birçok imkanla ilimizde depreme hazırlık yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Şahin, İstanbul genelinde kamu binaları, konutlar, iş yerleri, köprü ve viyadükler ile otoyolların depreme dayanıklı hale getirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bin 258 kamu binası yenilenerek ya da güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirilmiş. Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla 40 bin 379 yapı riskli olarak belirlenmiş olup 11 bin 349 konut veya iş yeri yıkılarak yerlerine daha modern ve depreme daha dayanıklı binalar inşa edilmiştir. Bu çalışmalar büyük kararlılık ve dikkatle ilgili kurum, kuruluş ya da belediyeler tarafından sürdürülmektedir."

Deprem konusunda bireylerin bilinçlendirilmesinin önem arz ettiğini belirten Şahin, AFAD Müdürlüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla her yıl 1,2 milyon vatandaşın deprem konusunda bilinçlendirildiğinin altını çizdi.

Vali Şahin, depremden korunmanın ilk ve en önemli yolunun bilinçli bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.