'Dershane sorununu gündemden çıkardık'

'Dershane sorununu gündemden çıkardık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yoksulun sırtından geçinen bu şebekeye karşı kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle de bu dershane sorununu artık Türkiye'nin gündeminden çıkardık, çıkarıyoruz. 2015 Eylül bitiyor."' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda yaptığı konuşmada, "Yoksulun sırtından geçinen bu şebekeye karşı kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle de bu dershane sorununu artık Türkiye'nin gündeminden çıkardık, çıkarıyoruz. 2015 Eylül bitiyor" dedi.

Milli Eğitim Şurası'nda bürokratik katılımın azaltılmasından, öğrenci, öğretmen, veli ve sivil toplum örgütü iştiraklerinin çoğaltılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şuranın gerek katılımcıları gerek muhtevasıyla fark oluşturacağına inandığını söyledi.

Şuranın Antalya'da gerçekleşmesinin de isabetli bir karar olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığını dün itibarıyla devraldığını, bir yıl boyunca küresel ekonomiye yön veren G-20 platformunun nabzının Türkiye'de, ağırlıkla Antalya'da atacağını belirtti.

G-20 Liderler Zirvesi'nin gelecek yıl Antalya'da yapılacağını hatırlatan Erdoğan, Antalya ve Türkiye'nin bu süreç içinde dünya gündeminde önemli yer alacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "G-20 Dönem Başkanlığının Türkiye'ye, özellikle de zirvenin yapılacağı Antalya'ya hayırlı olmasını diliyor, bu büyük zirveye ev sahipliği yapacak Antalya'yı, Antalyalı kardeşlerimizi de şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Milli eğitimin nabzının da beş gün boyunca Antalya'da, şurada atacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şura gündemindeki konuların Türkiye'deki hemen her aileyi çok yakından ilgilendirdiğini, bu konu başlıklarıyla ilgili nihai istişarelerin yapılacağını ifade etti. Erdoğan, "Umuyorum ki oldukça önemli, isabetli ve hayırlı kararlar alınacak" dedi.

"Muhteva sürekli güncellenecektir"

Şurada, "öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri" başlığı altında eğitimin muhtevasının istişare edileceğine, eğitimin kalitesinin artırılması için kararlar alınacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu, 12 yıllık Başbakanlığım döneminde de, her gittiğimiz yerde önümüze çıkan, gerçekten bizler için önem arzeden ve bu muhtevayı daha nasıl zenginleştirebiliriz, nasıl daha güçlü bir hale getirebiliriz, güçlü nesilleri böyle bir muhtevayla nasıl yetiştirebiliriz... Bunun üzerinde çok konuşuldu, tartışıldı. Bu şura artık bu işin inşallah finali olur diye düşünüyorum. Tabii ki muhteva sürekli güncellenecektir, bunu burada noktalamak mümkün değil. Gelecekte yine bu şuralarla bu güncellemeler de yapılmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

"Öğretmen ve eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması" başlığının da önemine işaret eden Erdoğan, "İstediğiniz kadar müfredatı kaliteli, güçlü yapın, nitelikli öğretmeniniz olmadıktan sonra buradan netice almanız mümkün değil" dedi.

Hazreti Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" yaklaşımının öğretmenin değerini ortaya koyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler öğretmenlerimizin eseriyiz. Onlarla bizler var olduk. Onlar bizi, hamdolsun, bugünlere taşıdılar. Biz onların adeta o topraklardaki attıkları tohumlarız, ama bize baktılar, bizi o attıkları yerde bırakmadılar. Bizler oradan yetiştik ve bugünlere geldik" ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu tehdidine karşı kararlar alınacak"

"Okul güvenliği"nin de şurada ele alınacak başlıklar arasında yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyuşturucunun ciddi bir tehdit teşkil ettiği bu çağda okulların ve öğrencilerin bu tehlikeden uzak tutulması konusunda şurada tatmin edici, rahatlatıcı kararlar alınacağını kaydetti.

Türkiye'de eğitim ve öğretimde 31 milyon civarında öğrenci olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün bu öğrencilerin rahat, huzurlu olacağı, kendilerini güvende hissedecekleri bir eğitim öğretim sisteminin inşa edilmesi önem arz ediyor. Sadece öğrencilerin değil öğretmenlerin, velilerin ve eğitim öğretim camiasının da artık yerleşik bir yapı içerisinde, öngörülebilir bir sistemle, aynı zamanda huzur ve güven ortamına kavuşmaları gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki eğitim ve öğretim hayat boyunca devam eden, yaşayan canlı bir süreçtir. Değişim, eğitim öğretimin zaten ruhunda, özünde vardır. Yeni bilgiler, yeni şartlar ortaya çıktıkça, ihtiyaçlar yenilendikçe eğitim öğretimin de değişmesi son derece tabiidir.".
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.