Derviş Ahmet Kültür ve Sanat Derneği’nden Zaman Müzesi’ne Usturlap Bağışı

Derviş Ahmet Kültür ve Sanat Derneği’nden Zaman Müzesi’ne Usturlap Bağışı
Konya’da sanat ve kültür hayatını desteklemek amacıyla kurulan Derviş Ahmet Kültür ve Sanat Derneği, Sille’de bulunan Zaman Müzesi’ne bir usturlap bağışı yaptı.

Konya’da sanat ve kültür hayatını desteklemek amacıyla kurulan Derviş Ahmet Kültür ve Sanat Derneği, Sille’de bulunan Zaman Müzesi’ne bir usturlap bağışı yaptı. Sultan II. Bayezid adına yaptırılan usturlabın replikası olan usturlap İstanbul, Konya, Bursa, Bağdat ve Şam gibi şehirlerin enlem disklerini bulunduruyor.

MEKANİK SAATLERİNDE ATASI

“Yapıldıkları dönemde zaman ve konum hesapları yapmak için kullanılan usturlaplar aynı zamanda mekanik saatlerinde atasıdır” diyen Dernek Başkanı İbrahim Aybek tarafından müze yetkililerine teslim edilen eser en kısa zamanda Sille Zaman Müzesi sergisindeki yerini alacak.

ZAMAN MÜZESİ

Sille Şapeli olarak da bilinen Zaman Müzesi, Belediyesi tarafından 2012 yılında restorasyonu tamamlanarak turizme kazandırıldı. Türkiye’nin ilk zaman müzesi olma özelliğini taşıyan mekânda Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor. (Esra Örengül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.